Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

ΕΟΦ: Αποσύρεται θερμόμετρο από την ελληνική αγορά

Ελλάδα

Την απόφαση απόσυρσης υπέρυθρου θερμομέτρου κοινοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων την Τρίτη (14/2), καθώς έκρινε ότι θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ γνωστοποίησε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του θερμομέτρου υπερύθρου DT-8826, καθώς διαπιστώθηκε η διάθεσή του στην ελληνική αγορά, χωρίς να τεκμηριώνεται η αξιολόγηση της συμμόρφωσής του στα άρθρα 2 και 17 της ΔΥ8δ/Γ.Π.οικ.130648/30-9- 2009.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία «YUNG HENG WENG YUNGUI DEXIONG», ως εισαγωγέας του προϊόντος, οφείλει να παύσει άμεσα τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά και να ενημερώσει σχετικά όλους τους πελάτες της.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Πειραιάς: Περιπέτεια για 71χρονη στο λιμάνι - Έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθεια να πιάσει τη βαλίτσα της

Στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε-5 στο λιμάνι του Πειραιά έπεσε μια 71χρονη. Η γυναίκα περισυνελέγη σώα και καλά στην υγεία της από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το ...

Φόρτωση άρθρων...