Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Επεισόδια από ρομά σε Ασπρόπυργο, Ρόδο, Λέσβο και Χαλκίδα (Photos)

Ελλάδα

Επεισόδια εκδηλώνονται από ρομά σε Ασπρόπυργο, στη Ρόδο, στη Λέσβο και τη Χαλκίδα, μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο και στις γραμμές του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. 

Τα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς - Κιάτο επιστρέφουν σε προηγούμενους σταθμούς. 

Πρόκειται για τα δρομολόγια 1324 και 1325 της γραμμής Πειραιάς - Κιάτο του Προαστιακού. 

«Οι συρμοί 1324 και 1325 δεν μπορούν να περάσουν από το ΣΣ Ασπροπύργου εξαιτίας φωτιάς σε καταυλισμό και στις γραμμές. Επιστρέφουν στους προηγούμενους σταθμούς. Σε αναμονή η κυκλοφορία των επόμενων δρομολογίων της γραμμής», τονίζεται σε ανάρτηση του Hellenic Train στα κοινωνικά δίκτυα.

Ρόδος: Ρομά βάζουν φωτιές, στήνουν οδοφράγματα

Τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό των ρομά στην περιοχή «Καρακόνερο», στην πόλη της Ρόδου, έκλεισαν το βράδυ δεκάδες ρομά, κυρίως νεαροί, βάζοντας φωτιά και στήνοντας οδοφράγματα, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους στον θάνατο του 16χρονου ρομά, που κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με την Ρόδου-Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι ρομά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση φωνάζουν συνθήματα και ζητούν δικαιοσύνη.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Επεισόδια από ρομά σε Ρόδο, Λέσβο και Χαλκίδα
Επεισόδια από ρομά σε Ρόδο, Λέσβο και Χαλκίδα
Επεισόδια από ρομά σε Ρόδο, Λέσβο και Χαλκίδα

Λέσβος: Φωτιές και πετροπόλεμος κοντά στον καταυλισμό Ρομά της Παγανής

Ένταση, φωτιές, πετροπόλεμος και μικρής έκτασης επεισόδια από νεαρούς Ρομά σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Παγανής κοντά στο κτίριο που στεγαζόταν η Κτηνιατρική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου και γειτνιάζει με τον καταυλισμό της Μυτιλήνης.

Τα πνεύματα λίγο αργότερα ηρέμησαν και η ένταση εκτονώθηκε ενώ στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας που παρακολουθούν στενά την κατάσταση, σύμφωνα με το stonisi.gr.

Οι νεαροί Ρομά συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό την προηγούμενη εβδομάδα.

Επεισόδια από ρομά σε Ρόδο, Λέσβο και Χαλκίδα

Χαλκίδα: Ρομά άναψαν φωτιές σε κεντρικό δρόμο

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Χαλκίδα όπου Ρομά άναψαν φωτιές στην περιοχή Καμάρες και συγκεντρώνονται προκειμένου να προγραμματίσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης αλλά και την αστυνομική διεύθυνση διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, από πυρά αστυνομικού.

Οι περίπου 30 Ρομά έχουν ανάψει φωτιές και καίνε λάστιχα διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το eviaonline.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης αλλά και έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Επεισόδια με Ρομά στην Χαλκίδα
Επεισόδια με Ρομά στην Χαλκίδα

 

Επεισόδια από ρομά σε Ρόδο, Λέσβο και Χαλκίδα

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πυρά «στην καρδιά» του Βορείου Αιγαίου

Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Ελλάδα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις σε «απόσταση αν...

Φόρτωση άρθρων...