Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Επεισόδια σε Κερατσίνι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα (φωτο)

Ελλάδα

Επεισόδια προκλήθηκαν σημειώθηκαν στο Κερατσίνι, τον Πειραιά καθώς επίσης σε Θεσσαλονίκη και Πέτρα κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά. Μαζικές οι πορείες, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις.

Στο Κερατσίνι, ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες κατά των αστυνομικών και έσπασε την πόρτα του ληξιαρχείου της περιοχής. Από την μεριά τους οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά. Αργότερα το απόγευμα σημειώθηκαν νέα επεισόδια στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα μετά το τέλος της πορείας. Ομάδες αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ ​προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ένταση σημειώνεται και γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, κοντά στο χώρο που πραγματοποιείται η συναυλία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 20:00. Άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα σε πολλά σημεία, άναψαν φωτιές και πετούν μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Η ένταση ωστόσο δεν περιορίστηκε στην Αθήνα, καθώς την ίδια ώρα ομάδες αντιεξιουσιαστών προκάλεσαν ζημιές στο κέντρο της Πάτρα. Πετώντας μπογιές και σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων στην Αγίου Νικολάου.

Ομάδα διαδηλωτών φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού και ζητούσαν το κλείσιμο όλων των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ η μη εμφάνιση των διμοιριών ΜΑΤ μία τακτική που εφαρμόζεται τα δύο τελευταία χρόνια, απέτρεψε πιο σοβαρά επεισόδια.

Στην πορεία συμμετείχαν 400 περίπου άτομα.

Η κατάσταση ωστόσο παρεκτράπηκε και στην Θεσσαλονίκη, όταν αντιεξουσιαστές, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ξεκίνησαν νωρίτερα πορεία από την Καμάρα.

Εφτασαν στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος όπου και έχουν παραταχθεί κλούβες της αστυνομίας, ώστε οι διαδηλωτές να μη μπορέσουν να συνεχίσουν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία συνάντησαν μπλόκο της αστυνομίας και επί της οδού Κουντουριώτου και αναγκάστηκαν να συνεχίσουν την πορεία τους στη Λεωφόρο Νίκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ηράκλειο επειδή ζευγάρι… τσακώθηκε με επιβάτες (βίντεο)

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας της ενοχλητικής και θορυβώδους συμπεριφοράς ενός ζευγαριού. Πιο συγκεκριμένα τ...

Φόρτωση άρθρων...