Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Επεισόδια στα Εξάρχεια και στο Σύνταγμα μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (Photos)

Τα επεισόδια σημειώθηκαν δίπλα από το κτήριο της Βουλής και στη συνέχεια, έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας, στα Εξάρχεια.

Ελλάδα

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Οι κουκουλοφόροι έκαψαν κάδους, ενώ έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το τέλος της πορείας ομάδα 100 ατόμων έφτασαν στην πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου και φέρονται να ξεκίνησαν επιθέσεις με πέτρες κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με χρήση κρότου-λάμψης.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισόδια στα Εξάρχεια
Η εικόνα από το συλλαλητήριο Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Από εκεί, έπειτα την ένταση με την Αστυνομία, κινήθηκαν προς την Ομόνοια, πέρασαν από το Πολυτεχνείο και κατέληξαν στα Εξάρχεια.  Προβλήματα στην κυκλοφορία παρατηρούνται στο κέντρο σε Σταδίου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας προς τη Βουλή, Πατησίων προς Αθήνα και κάθοδος της Βασιλέως Κωνσταντίνου.  Η τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με το κέντρο της Αθήνας να είναι απροσπέλαστο.

Επεισόδια και στο Σύνταγμα

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ των διαδηλωτών, που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε μικρής έκτασης επεισόδιο με μια ομάδα διαδηλωτών που επιχείρησε να σπάσει το «φράγμα» που έχουν δημιουργήσει οι αστυνομικές δυνάμεις στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος των ανθοπωλείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με κοντάρια στους αστυνομικούς, που απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Επεισόδια στα Εξάρχεια και στο Σύνταγμα
Επεισόδια στα Εξάρχεια και στο Σύνταγμα
Επεισόδια στα Εξάρχεια και στο Σύνταγμα
Επεισόδια στα Εξάρχεια και στο Σύνταγμα

Η εικόνα από το συλλαλητήριο

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Από εκεί, έπειτα την ένταση με την Αστυνομία, κινήθηκαν προς την Ομόνοια, πέρασαν από το Πολυτεχνείο και κατέληξαν στα Εξάρχεια. 

Προβλήματα στην κυκλοφορία παρατηρούνται στο κέντρο σε Σταδίου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας προς τη Βουλή, Πατησίων προς Αθήνα και κάθοδος της Βασιλέως Κωνσταντίνου. 

Η τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με το κέντρο της Αθήνας να είναι απροσπέλαστο.

Η εικόνα από το συλλαλητήριο
Η εικόνα από το συλλαλητήριο
Η εικόνα από το συλλαλητήριο
Η εικόνα από το συλλαλητήριο
Η εικόνα από το συλλαλητήριο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Δώδεκα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία - Ανάμεσά τους τέσσερις μαθητές

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία στην Πάτρα προχώρησε η Αστυνομία. Τη συμμορία εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών στην Πάτρα, σε εκτεταμένη ε...

Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χαμηλή βλάστηση στην Περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο Αττικής. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρ...

Φόρτωση άρθρων...