Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Επεισόδια στην Πλατεία Βικτωρίας – Ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Ελλάδα

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην πλατεία Βικτωρίας. Ομάδα ατόμων που έφευγε από το Νέο Ηράκλειο κατέβηκε στην πλατεία Βικτωρίας και επιτέθηκε σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν κατά των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ στην συμβολή των οδών Πατησίων και Χέυδεν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός. Ακόμα, η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν υπέστη υλικές ζημιές.

Στο σημείο κλήθηκαν άνδρες της ΔΡΑΣΗ που απεγκλώβισαν τους συναδέλφους τους και προχώρησαν στη σύλληψη δυο ατόμων. Κατά τη διάρκεια του συμβάντος έγινε και χρήση χημικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, προηγουμένως βρίσκονταν στα Πευκάκια, για να συμμετάσχουν στην αντισυγκέντρωση για την επέτειο δολοφονίας των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο.

Στη συνέχεια αρκετά από αυτά τα άτομα φαίνεται να επιβιβάστηκαν στους συρμούς του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση προς Μοναστηράκι. Εκεί προχώρησαν σε υλικές ζημιές.

Άνδρες των ΜΑΤ μετέβησαν στο σημείο μέσω του ηλεκτρικού.

Νέο Ηράκλειο: Εννέα προσαγωγές από την αστυνομία

Την ίδια ώρα, σε εννέα προληπτικές προσαγωγές έχουν προχωρήσει αστυνομικοί στο Νέο Ηράκλειο, δεδομένου ότι σήμερα συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Από το πρωί σήμερα είναι έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Κλειστοί παραμένουν από τις 14:00 οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού με εντολή της Αστυνομίας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν αύριο Μετρό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα ανατροπή φέρνουν οι αποφάσεις των εργαζομένων στη λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού, αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά), ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων. Η ΣΤΑΣΥ με α...

Φόρτωση άρθρων...