Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Επεισόδια στου Ρέντη: Στο «μικροσκόπιο» το υλικό από δυο κάμερες για τον εντοπισμό του δράστη - Η ΕΥΠ στις έρευνες για τα δίκτυα των χούλιγκανς

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ ο εκτοξευτήρας και τα μαχαίρια

Την εμπλοκή της ΕΥΠ στις έρευνες για τα δίκτυα των χούλιγκανς σηματοδοτεί η παρουσία του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστολή Δεμίρη στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας που θα ανακοινωθούν την Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν «όλες οι σκληρές επιλογές» και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν πλέον την κεντρική κατεύθυνση ώστε να σχεδιάσουν τις ενέργειές τους. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος - σύμφωνα με παρισταμένους στη σύσκεψη - εμφανίστηκε έτοιμος για σκληρές αποφάσεις,  έχει ζητήσει με έμφαση να μην διαρρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο στο τραπέζι των επιλογών είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων του επαγγελματικού αθλητισμού, η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους ή το κλείσιμο των Θυρών των οργανωμένων οπαδών. 

Παράλληλα, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό. Μέσα από τη μέθοδο του DNA, των αποτυπωμάτων, τις καταθέσεις και την ανάλυση του οπτικού υλικού επιχειρεί να συλλέξει τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον δράστη της δολοφονικής επίθεσης.

Μάλιστα, οπτικό υλικό από δύο κάμερες εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, αναλύεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκονται επίσης πολλά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι χούλιγκαν. Ένα από αυτά είναι και ο μοχλός εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας και άλλα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες στις τουαλέτες του γηπέδου, αλλά και στα μέρη των επεισοδίων.

 Την ίδια ώρα οι αρχές αναλύουν αντικείμενα και υλικό από κάμερες γύρω από το γήπεδο με στόχο τον άμεσο εντοπισμό του χούλιγκαν που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα.

«Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών. Μεταξύ των ευρημάτων είναι ένα που μοιάζει με σωλήνα και είναι πιθανό να πρόκειται για τον σωλήνα από τον οποίο εκτοξεύθηκε η ναυτική φωτοβολίδα» σημείωναν αστυνομικές πηγές. 

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως εντοπίστηκαν  και μαχαίρια μέσα στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου του Ρέντη, όπου οι χούλιγκαν άναψαν φωτιά και έκαψαν κάποια από τα ρούχα τους για να σβήσουν τα ίχνη τους. 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ύπαρξη πυρίτιδας σε ρούχα που δεν πρόλαβαν να κάψουν οι χούλιγκανς. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι για κάθε δείγμα απαιτούνται 9 ώρες εξέτασης πράγμα που σημαίνει ότι η σχετική διαδικασία θα διαρκέσει αρκετά, καθώς τα δείγματα είναι εκατοντάδες. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε λίγες μέρες οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή - Ο ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζεται

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρή...

Φόρτωση άρθρων...