Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Επεισόδια στου Ρέντη: Στοιχεία που «δένουν» εγκληματική οργάνωση μαζεύει η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» και του πυρήνα των χούλιγκαν που έδρασαν στα επεισόδια στου Ρέντη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του 31 ετών αστυνομικού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, θα ενημερώσει σχετικά την εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και αναμένεται τα εντάλματα να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και ρόλοι των εμπλεκομένων με τα γεγονότα.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ έχουν προχωρήσει στη χαρτογράφηση της εγκληματικής οργάνωσης και των ρόλων που είχε το κάθε πρόσωπο στην επίθεση κατά των ανδρών των ΜΑΤ στου Ρέντη.

Ήδη από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες. Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν βάλει ονοματεπώνυμα και έχουν συλλέξει σημαντικά ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους, που στοιχειοθετούν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναμένουν αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, σχετικά με ταυτοποιήσεις DNA και αποτυπωμάτων σε ευρήματα και πειστήρια, όπως και τα αποτελέσματα «σαρώσεων» από τις κεραίες εκπομπής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να τοποθετηθούν οι ύποπτοι σε συγκεκριμένα σημεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα διαβιβαστεί η δικογραφία, η οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εμπεριέχει τουλάχιστον 40 κατηγορούμενους. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανίχνευσης πυρίτιδας από χέρια και ρούχα των 424 προσαχθέντων, είναι χρονοβόρα, καθώς για κάθε άτομο χρειάζονται τουλάχιστον 10 ώρες επεξεργασίας. Στην περίπτωση που εξάγονται αποτελέσματα θα προστίθενται συμπληρωματικά στη δικογραφία.

Συνεπώς, η Αστυνομία προσπαθεί να «χτίσει» με συμπαγές τρόπο την δικογραφία να αποφύγει να βιαστεί με την απόδοση κατηγοριών μόνο για πλημμελήματα και να την δέσει πρώτα σε τέτοιο βαθμό που οι κατηγορούμενοι να βρεθούν αντιμέτωποι με κακουργήματα.

Σημειώνεται ότι χθες, άτομα που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες, οι οποίοι ήταν σεσημασμένοι για περιστατικά αθλητικής βίας και όχι μόνο, περίπου… 40 τον αριθμό, κλήθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να καταθέσουν συμπληρωματικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αδειάζει η Αττική για το Πάσχα: Ουρές για γερά νεύρα στις Εθνικές Οδούς, γεμάτα πλοία και αεροπλάνα

Μετ’ εμποδίων γίνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς η κίνηση σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024) σε Αττική Οδό και Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Πα...

Τροχαίο δυστύχημα στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν τελικά την 72χρονη – Αναζητείται ο αναβάτης που την εγκατέλειψε

Περιπλέκεται η υπόθεση της θανάσιμης παράσυρσης μιας ηλικιωμένης γυναίκας στη Βούλα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά η γυναίκα παρασύρθηκε από άλλη μηχανή. Μάλιστα, όπως ...

Φόρτωση άρθρων...