Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Ελλάδα

Eπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες. Από το μεσημέρι ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και πάλι από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος το Σαββατοκύριακο. Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού το Σάββατο σε αρκετές περιοχές.

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν σε όλα τα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα τις πρωινές ώρες, ενώ πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα. Έως και το βράδυ του Σαββάτου οι βροχές στη δυτική Ελλάδα θα δυναμώσουν.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, οι κάτοικοι περιοχών της δυτικής Ελλάδας πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν πλημμύρες, αφού θα δεχτούν για ακόμη μια φορά αρκετό νερό σε ήδη κορεσμένα εδάφη. 

Την ίδια ώρα, μεγάλος είναι ο κίνδυνος για απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων, ποταμών και κατολισθήσεων.

Το Forecast Weather Greece προβλέπει ακραία φαινόμενα απο την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή και προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, σε Ήπειρο, Πελοπόννησο, στα  νησιά του Ιονίου, τη Θρακη, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Θεσσαλία. 

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά 1.500 - 1.800 μέτρα και στη Δυτική Μακεδονία από 700 - 800 μέτρα.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και βόρεια καθώς και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά ορεινά χιονοπτώσεις. 

Τα φαινόμενα θα ενισχυθούν από το πρωί στα δυτικά και αργότερα στα βόρεια ενώ από το μεσημέρι στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 15, στη Θεσσαλία από 1 έως 15, στην Ήπειρο από 4 έως 18, στην Ανατολική Στερεά από 3 έως 17, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 17, στην Πελοπόννησο από 4 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 16, στις Κυκλάδες από 8 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 17 και στην Κρήτη από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως σταδιακά θα ενισχυθούν και από το απόγευμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η πρόγνωση για σήμερα:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και στο Θρακικό από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα ενταθούν.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και τα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 6 με 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, που γρήγορα στα βόρεια και αργότερα στα υπόλοιπα θα στραφούν σε νότιους 5 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και το βράδυ στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και από το μεσημέρι στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθεί η πρόγνωση του καιρού από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου:

H πρόβλεψη για την Παρασκευή 

Αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, αλλά και στα δυτικά, όπου τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε
νότιους νοτιοδυτικούς και θα φθάσουν στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για το Σάββατο 

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και το απόγευμα στα πελάγη πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός της Κυριακής 

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα
δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα
στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά τα
φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά
και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι από τη ζώνη

Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με δράστη τον 39χρ...

Κόρινθος: Σορός ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου

Πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας ανασύρθηκε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το πρωί η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το...

Φόρτωση άρθρων...