Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Επικεφαλής ΕΜΑΚ: Δεν μπορούμε να μένουμε για 10-15 λεπτά στο πλοίο -Ανυπόφορη η υψηλή θερμοκρασία και η μυρωδιά

Ελλάδα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia.

Το υψηλό θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου και η εκπομπή επικίνδυνων αερίων δυσχεραίνει το έργο της ΕΜΑΚ. «Όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων ήταν ανυπόφορη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο, κ. Μήτσης.

Τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος παραμονής στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να μένουμε για 10-15 λεπτά. Αν πέσει το θερμικό φορτίο και περιοριστεί η τοξικότητα των αερίων, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, να κάνουμε διανοίξεις», επισήμανε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η θερμοκρασία στο εσωτερικού του πλοίου αγγίζει τους 2.000 βαθμούς.

Πλοίο Euroferry Olympia: Ρυμουλκείται σε ασφαλές σημείο βόρεια της Κέρκυρας
Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκυσης του πλοίου στα βόρεια της Κέρκυρας, στον όρμο της Κασσιοπής, καθώς αναμένονται ισχυροί άνεμοι, ενώ το πλοίο έχει πάρει ήδη κλίση, γεγονός που ανησυχεί τις αρχές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στάσεις εργασίας αύριο Πρωτομαγιά στο Μετρό - Δείτε πώς θα κινηθούν τα μέσα και ποιοι απεργούν

Στη γενική 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς, τη Μεγάλη Τετάρτη (01/05), συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σωματεία των οποίων έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας...

Πάτρα: Προσωρινά κρατούμενοι τρεις εκ των συλληφθέντων για την διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν έπειτα από τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, τρεις εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας. ...

Φόρτωση άρθρων...