Το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Ο καιρός με έντονα φαινόμενα χτυπάει από το απόγευμα το Ιόνιο, επηρεάζοντας με βροχές και καταιγίδες τα νησιά του Βορείου Ιονίου και την Ήπειρο. 

Μάλιστα, είχαν πέσει έως τις 4 το απόγευμα συνολικά 12.000 κεραυνοί, 4.000 εκ των οποίων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο μέτωπο που ήρθε από Δυτικά και ξεκινούσε από τη Νότια Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Μάλτα, έφτανε μέχρι τα σύνορα βόρεια της Αλβανίας συνολικού μήκους 500 μιλίων, με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και θυελλώδης ανέμους με βροχή.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί απεικονίζεται το μέτωπο και με κίτρινους σταυρούς οι περιοχές όπου σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Meteo εκδηλώνονται καταιγίδες στις 16:00 ώρα Ελλάδας.