Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα (Photos)

Περιοδεία στο Νομό Φωκίδας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, βουλευτή Ανατολικής Αττικής Σοφία Ζαχαράκη. Η περιοδεία έγινε στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής Φωκίδας Ιωάννης Μπούγας, ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φωκίδας Επαμεινώνδας Τριβήλος, καθώς και τοπικά κομματικά στελέχη.

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα

Η περιοδεία ξεκίνησε από την Άμφισσα, όπου η Σοφία Ζαχαράκη είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή και συζήτησε με τους υπαλλήλους του Δημαρχείου για θέματα που αφορούν τη στήριξη της οικογένειας, στο πλαίσιο της κατάρτισης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Δημογραφικό. 

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα

Η Σοφία Ζαχαράκη επισκέφτηκε, κατόπιν, τον Δημοτικό Παιδικό – Βρεφονηπιακό Σταθμό της περιοχής, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους συνεχάρη για την εξαιρετική εικόνα που αποπνέει ο χώρος που φιλοξενούνται τα παιδιά.

​ Edit media   ​

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δελμούζο, με τον οποίον συζήτησαν ανάμεσα στα άλλα για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών της περιοχής, μέσα από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, το οποίο στηρίζει περίπου 1.000 πολίτες της Φωκίδας.

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα

Η Σοφία Ζαχαράκη είχε επίσης, συνάντηση με τον Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστο στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι πολιτικές της Μητρόπολης για την στήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων πολιτών, ενώ έγινε ενημέρωση για τα μέτρα της Κυβέρνησης που αφορούν στην στήριξη της Περιφέρειας, με έμφαση σε θέματα υγείας παιδείας και υποδομών.

​ Edit media   ​

Η Σοφία Ζαχαράκη επισκέφτηκε επίσης τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα των διορισμών των εκπαιδευτικών στα σχολεία και ειδικά στις ορεινές περιοχές του Νομού. 

Υπογράμμισε ότι μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε διορισμούς χιλιάδων εκπαιδευτικών, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά κενά. 

​ Edit media   ​

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και στα θέματα της ειδικής αγωγής, καθώς και την προετοιμασία για την επόμενη σχολική χρονιά.

Στη συνέχεια, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας, όπου ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή της ετοιμότητα. 

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα
Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα

Ακολούθως, η Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε την Ιτέα, όπου συζήτησε με κατοίκους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ζητήματα της περιοχής. 

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Λιδωρίκι, όπου συνάντησε τον Δήμαρχο Δωρίδος Δημήτρη Γιαννόπουλο, ενώ ο κ. Γραφάκος, ενημέρωσε για τη χρηματοδότηση του Παραλίμνιου Αγωγού Λυμάτων Μόρνου, ένα μείζονος σημασίας περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο για τη Φωκίδα, για το οποίο η διαγωνιστική διαδικασία προχωρά κανονικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Σε εκδήλωση στο Λιδωρίκι, η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για το κυβερνητικό έργο, τα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας και τη στεγαστική πολιτική που υλοποιεί το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων από ευρωπαϊκούς πόρους, τις προσπάθειες ανάσχεσης της ακρίβειας και στήριξης των νοικοκυριών μέσω της μόνιμης αύξησης των μισθών και της μείωσης της ανεργίας, καθώς και τη χρηματοδότηση του παραλίμνιου αγωγού λυμάτων της λίμνης Μόρνου που αποτελεί έργο ύψιστης σημασίας για την περιοχή.

​ Edit media   ​

Η Σοφία Ζαχαράκη συνέδεσε άμεσα τη συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής για ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των οικογενειών με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, καλώντας τους κατοίκους να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν εκπροσώπους της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα δυναμώσουν τη
φωνή παρέμβασης της Ελλάδας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων:

«Ακούσαμε πολύ προσεκτικά τους πολίτες και τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. 

Καταγράψαμε τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και διαβεβαιώσαμε για τη συνέπεια και την ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να κάνει πράξη τις μεγάλες
αλλαγές που έχει ανάγκη η περιοχή. 

Στο Νομό Φωκίδας υλοποιούνται ή δρομολογούνται πολύ σημαντικά έργα, η ανεργία έχει μειωθεί αισθητά, οι διορισμοί εκπαιδευτικών έχουν βελτιώσει την καθημερινότητα γονιών και μαθητών. 

Όμως έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε στο σημείο που επιθυμούμε. Καθημερινά εργαζόμαστε αδιάκοπα για να πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμιστικές μας πολιτικές, που θα δώσουν ίσες ευκαιρίες σε καθεμία και σε
κάθε ένα συμπολίτη μας.

Είναι πολύ σημαντικό, όμως, η Κυβέρνηση να εξακολουθεί να έχει την ισχυρότερη δυνατή νομιμοποίηση για να μπορεί να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές τις οποίες έχουμε δρομολογήσει. 

Και το βασικότερο, οι πολίτες να γυρίσουν για ακόμα μια φορά την πλάτη τους στον λαϊκισμό. Η Αντιπολίτευση γνωρίζει καλά ότι όσα εξαγγέλλει δεν μπορεί να τα εφαρμόσει. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο λαϊκισμός, ρισκάροντας για ακόμα μια φορά την πορεία της χώρας μας και το μέλλον όλων μας.

Είμαι βέβαιη ότι οι πολίτες στις 9 Ιουνίου θα ψηφίσουν με απόλυτο κριτήριο την εθνική αλλά και την ευρωπαϊκή σταθερότητα, επιλέγοντας τη Νέα Δημοκρατία, την πραγματική δύναμη της Ευρώπης, τη μόνη πραγματική ευρωπαϊκή Παράταξη που μπορεί να πετύχει τη σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή
Ένωση. Η φωνή της χώρας μας πρέπει να εξακολουθεί να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες και την επόμενη πενταετία».

​ Edit media   ​

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου – Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις (Photos)

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, η οποία ωστόσο προξένησε αρκετές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Σύμφωνα...

Φόρτωση άρθρων...