Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

«Καμπανάκι» από τους επιστήμονες: Mετά το Δεκέμβριο οι ανεμβολίαστοι δε γλιτώνουν τη ΜΕΘ

Ελλάδα

Το καμπανάκι του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους έκρουσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, τόσο για την πανδημία του κορωνοϊού, όσο και για την πανδημία της γρίπης.

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη μετά το Δεκέμβριο η κατάσταση θα ζορίσει σε μεγάλο βαθμό αναφορικά με την επέλαση του κορωνοϊού, λόγω του ότι οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί ενώ θα ξεσπάσουν και άλλες ιώσεις όπως η γρίπη.

«Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Γρίπη και COVID είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους… Tα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή», πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενη στο πλαίσιο αυτό, έκανε έκκληση για διπλό εμβολιασμό: κατά του κορωνοϊού αλλά και κατά της γρίπης.

Οι παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα



Όσον αφορά στις παρελάσεις, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σημαίνει και αύξηση κρουσμάτων, και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο.

Με αφορμή το γεγονός του υψηλού ιικού φορτίου, πρότεινε στις κόκκινες περιοχές οι να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι οι μαθητικές. 

«Θα υπάρχει κάθε δύο μέτρα χωροφύλακας που θα λέει “εσύ εμβολιασμένος εσύ ανεμβολίαστος”», διερωτήθηκε η γιατρός. 

«Συνεχίζουμε να έχουμε διψήφιο αριθμό θανάτων (καθημερινά) (…) Aν είχαμε κάνει το 80% (εμβολιασμούς), και την τρίτη δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα κέντρα εμβολιασμού έχουν ερημώσει. «Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός δε φοράμε μάσκες» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Σε λίγες μέρες οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή - Ο ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζεται

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρή...

Πρωτομαγιά: Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, ΟΣΕ και Προαστιακό - Δεμένα τα πλοία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον...

Φόρτωση άρθρων...