Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Επιστροφή στα αμφιθέατρα στη μετά COVID εποχή

Στοίχημα αποτελεί τόσο για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και για την ευρύτερη Πανεπιστημιακή κοινότητα η δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Στοίχημα αποτελεί τόσο για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και για την ευρύτερη Πανεπιστημιακή κοινότητα η δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων για τα προσεχή εξάμηνα, μετά από 19 μήνες αποχής από την διδασκαλία με φυσική παρουσία.

Της Παναγιώτας Κοσκινά*

Απαραίτητο όπλο για την επίτευξη του παραπάνω στόχου είναι ο εμβολιασμός τόσο του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και των ίδιων των φοιτητών, οι οποίοι, διαψεύδοντας πολλές δυσοίωνες προβλέψεις και λασπολογία της αντιπολίτευσης, έχουν εμβολιαστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

Συγκεκριμένα, άνω του 73% των φοιτητών, έχουν εμβολιαστεί έστω με την πρώτη δόση ή έχουν νοσήσει, με αποτέλεσμα η φετινή δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων να μοιάζει υλοποιήσιμη, αφού οι νέοι στο σύνολο τους έχουν αποδεχτεί τον εμβολιασμό, ως το μοναδικό όπλο έναντι της πανδημίας και ο ρυθμός εμβολιασμού τους, παραμένει υψηλός.

Πέρα όμως από την Κυβέρνηση και την Πανεπιστημιακή κοινότητα, η επιστροφή των Πανεπιστημίων στην κανονικότητα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας, αφού μέσω της διαβίωσης των φοιτητών, δημιουργούνται έσοδα, τα οποία συντηρούν ή βοηθάνε στον οικογενειακό προϋπολογισμό των κατοίκων που πλαισιώνουν τα Πανεπιστήμια.

Έσοδα που αφορούν την στέγη, την διατροφή, την διασκέδαση και πολλές ακόμα ανάγκες των φοιτητών, οι οποίοι εγκαταλείπουν την οικογενειακή κατοικία τους, προκειμένου να φοιτήσουν στην Σχολή της επιλογής τους.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πώς όλα είναι μια μεγάλη κοινωνική και οικονομική αλυσίδα, η οποία ενδυναμώνεται μέσω της πρόληψης και πιο συγκεκριμένα μέσω των εμβολιασμών, οι οποίοι αποτελούν τον μόνο δρόμο επιστροφής στην κανονικότητα.

Μία κανονικότητα, η οποία μετά από πολλούς μήνες περιορισμών και σκληρών αγώνων καταφέραμε να κερδίσουμε δίνοντας καθημερινές μάχες.

Μια κανονικότητα, που όχι μόνο αναπολούμε όλοι, αλλά μια κανονικότητα που αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την κοινωνία μας και την οικονομική επιβίωση της.

Μία κανονικότητα που αποτελεί συλλογική και ταυτόχρονα ατομική νίκη.

* Η Παναγιώτα Μ. Κοσκινά είναι Πολιτική Επιστήμων, Διεθνολόγος και αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη και κοινωνική λειτουργός, ξεκίνησε σήμερα η δίκη του πατρός Αντωνίου και άλλων επ...

Δίκη Πισπιρίγκου: Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν το πίστευα ότι πέθανε, κατέθεσε παιδίατρος

Με την κατάθεση της Μαρίας Νικήτα, παιδιάτρου του «Αγλαΐα Κυριακού», συνεχίστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δεύτερη δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανά...

Φόρτωση άρθρων...