Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας για την κατηγορούμενη

«Συγκλονιστήκαμε και εγώ και η Ιωάννα, με την απάθεια της κατηγορουμένης, δεν υπήρχε κανένα συναίσθημα, αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος», είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, για την κατηγορούμενη, Εφη Κακαράντζουλα.

«Εμφανίστηκε λες και καμάρωνε για αυτό που έχει κάνει, δεν έσκυψε καμία φόρα το κεφάλι της πρώτη φόρα το βλέπω αυτό, ακόμα και με την εμφάνιση της προσπαθούσε νομίζω να δείξει: ‘κοιτάξτε πως είναι το δικό μου πρόσωπο μπορώ να είμαι βαμμένη μπορώ να είμαι περιποιημένη’», ανέφερε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Απόστολος Λύτρας επισήμανε ότι και οι αστυνομικοί είχαν πει στην Ιωάννα ότι υπάρχει κίνδυνος, ότι «αυτή η γυναίκα να προσπαθεί να σε σκοτώσει». «Φοβάται και το ‘μετά’ η Ιωάννα. Και πώς είναι δυνατόν να μη ζει με το φόβο ένας άνθρωπος που έχει ζήσει τέτοιο πράγμα», πρόσθεσε ο δικηγόρος του θύματος.

«Δεν απάντησε τίποτε όσον αφορά τη δήλωσή της  στην Ιωάννα ‘ξέρεις εσύ γιατί έγινε’. Ρώτησα το  δικαστήριο γιατί δε ρωτήθηκε για ποιο λόγο το λέει. Η Ιωάννα τη ρώτησε αν είναι ικανοποιημένη», σημείωσε ο δικηγόρος.  

Ακόμα, ο Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν αυτά τα δύο άτομα που κατά τη γνώμη του έχουν παίξει κάποιο ρολό στη βοήθεια που προσέφεραν στην κατηγορουμένη. 

«Δεν υπάρχει κατάθεση, παρότι είχαμε ζητήσει εμείς από την κ. ανακρίτρια γι αυτές τις κλήσεις να καλέσει τους συγκεκριμένους, και ξαφνικά ακούμε από τα ΜΜΕ κάποιον δικηγόρο, που τέλος πάντων, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή η αρμοδιότητα ή κάποια εμπλοκή του συγκεκριμένου, να μάς λένε πράγματα ότι ζήτησε βιτριόλι από τον συγκεκριμένο ότι του ζητούσε να την παρακολουθήσει, ότι είχε καταλάβει ότι είχε εμμονή με την Ιωάννα ότι είχε ακούσει ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα κι όλα αυτά τα πράγματα να μην έχει πάει αυτός ο άνθρωπος να τα καταθέσει. Μου κάνει εντύπωση πως ένας άνθρωπος όταν όλη η Ελλάδα ασχολείται με αυτό το θέμα να μην πάρει είδηση», πρόσθεσε ο δικηγόρος. 

Για την Ιωάννα επισήμανε ότι «της έκανε πολύ καλό που ήρθε στην πρώτη συνεδρίαση και καταφέραμε να τη βγάλουμε από το σπίτι της να δει κόσμο, να μιλήσει με κόσμο να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους να νιώσει τη στήριξη της έδωσε πραγματικά δύναμη. Η αγάπη και η συμπαράσταση που βιώνει από τον κόσμο την έχουν κάνει πραγματικά πολύ πιο δυνατή». 

Δικηγόρος μάρτυρα: «Δεν μας συνδέουν τα τηλεφωνήματα με συνέργεια ή συμμετοχή»

Για την κλήτευση του πελάτη του ως μάρτυρα στην πολύκροτη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κούκιος.

«Έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο πελάτης μου. Σε περίπτωση που το αίτημα των δικηγόρων της Ιωάννας να καταθέσει, γίνει δεκτό από το δικαστήριο τότε θα προσέλθει», είπε ο δικηγόρος.

Αναφερόμενος στις κλήσεις που γίνονταν από την κατηγορούμενη, ο δικηγόρος τόνισε ότι «ο εντολέας μου έχει παραδεχθεί ότι υπήρχαν κλήσεις τόσο πριν όσο και μετά την πράξη. Όλες οι κλήσεις αυτές έχουν γίνει, όπως θεωρούμε εμείς, στην προσπάθεια της κατηγορούμενης να βρει άλλοθι. Δεν μας συνδέουν τα τηλεφωνήματα επ’ ουδενί με συνέργεια ή συμμετοχή σε έγκλημα».

Ο Αλέξανδρος Κούκιος τόνισε σχετικά με το από πού γνώριζε την Έφη, ότι ο πελάτης του ήταν σύντροφος μιας φίλης της κατηγορούμενης.

«Ο πελάτης μου είχε κάποιες επαφές με την κατηγορουμένη, η οποία τον προέτρεπε να παρακολουθεί την Ιωάννα και τον 40χρονο, την πέτρα του σκανδάλου. Ο ίδιος ουδέποτε τους παρακολούθησε. Προκειμένου να την αποφύγει και να την ξεφορτωθεί έλεγε ότι πήγε και ότι δεν συμβαίνει τίποτα μεταξύ τους», πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Κούκιος.

Περιγράφοντας την εμμονή της καθ’ ομολογία δράστιδος με την Ιωάννα Παλιοσπύρου ο κ. Κούκιος ανέφερε τα συνεχή τηλεφωνήματα όχλησης που έκανε η κατηγορούμενη στον πελάτη του. «Ανά τακτά χρονικά διαστήματα του έκανε συνεχείς κλήσεις, τις οποίες προσπαθούσε να αποφύγει. Όπως και δεν της απαντούσε και στα τηλεφωνήματα μετά».

Ερωτηθείς για το αν ο μάρτυρας προσφέρθηκε να βοηθήσει τις έρευνες της αστυνομίας το επίμαχο διάστημα όταν η ταυτότητα της δράστιδας ήταν άγνωστη και οι αρχές αναζητούσαν κάθε στοιχείο που θα συνέβαλε στην εξιχνίαση της υπόθεσης ο δικηγόρος παραδέχθηκε ότι ο πελάτης του δεν παρουσιάστηκε αυτοβούλως.

«Όχι, δεν πήρε την πρωτοβουλία. Αυτή είναι η αλήθεια. Όταν έγινε η πράξη δεν το συνδύασε γιατί όλες αυτές οι κλήσεις έγιναν σε διάστημα δύο ετών», ενώ όσον αφορά το ερώτημα αν μετά την επίθεση με βιτριόλι η κατηγορούμενη του τηλεφώνησε, είπε ότι «υπήρχαν κλήσεις οι οποίες δεν ήταν απαντημένες. Η κοπέλα αυτή είχε μια περίεργη συμπεριφορά και ο πελάτης μου την απέφευγε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στις 19:30 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως

Στα Ιεροσόλυμα μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το 'Αγιο Φω...

Φόρτωση άρθρων...