Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Επίθεση στον Βαρουφάκη: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 19χρονος

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 19χρονος, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. Στον 19χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Ο 19χρονος είχε συλληφθεί την Τετάρτη ως ένας από τους επτά που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του επικεφαλής του γενικού γραμματέα του ΜέΡΑ25. Νωρίτερα σήμερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε στην 1η ανακρίτρια Ανηλίκων για την επίθεση σε βάρος του σε εστιατόριο των Εξαρχείων.

Ο πρώην υπουργός δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, δεν αναγνώρισε κανέναν από τους δυο συλληφθέντες ως δράστες της επίθεσης. Όπως είπε, στη δήλωσή του, είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, επιτέθηκε κατά της Κυβέρνησης, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό, την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου καθώς όπως είπε, έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, πριν καταθέσει στην Αστυνομία ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Ο 35χρονος, ο οποίος προσήχθη χθες για τα επεισόδια του Συντάγματος και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ανήκει στην ομάδα των Εξαρχείων, με εντολή της ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι η δικαστική λειτουργός αποφασίσει αν θα ζητήσει την άσκηση δίωξης σε βάρος του και τον καλέσει σε απολογία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Στις 15 Μαΐου η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Πάτρας η ημερομηνία της δίκης των έξι προφυλακισμένων αντιεξουσιαστών και μιας γυναίκας που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 4 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Πελαγία, Πελαγούλα, Πελαγίνα, Πελαγίτσα, Πελαγιώ, Πελαγής, Πελάγιος Ιλάριος Μελής, Μέλος, Μέλιος, Μέλας, Μέλια, Μελίτσα

Φόρτωση άρθρων...