Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Επιθετικό είδος λύκου κατακρεούργησε δύο σκυλιά στον Διόνυσο – Για Μονόλυκο μιλά το δασαρχείο

Ελλάδα
Tags: λύκος

Κατακρεουργημένα βρέθηκαν δύο σκυλιά στον Διόνυσο Αττικής, πιθανότατα από λύκο που κατέβηκε από την Πεντέλη για να βρει τροφή. Τα σκυλιά που βρίσκονταν σε περιφραγμένο χώρο του φιλοζωικού συλλόγου Διονύσου, έδωσαν άνιση μάχη με το άγριο ζώο, το οποίο, απ΄ότι φαίνεται έκανε ένα μεγάλο άλμα για να πηδήξει την περίφραξη.

Από τα ίχνη στο χιόνι, οι άνθρωποι του Δασαρχείου, συμπεραίνουν ότι πρόκειται για υπερμέγεθες ζώο κι ότι προηγήθηκε πάλη με τα δύο σκυλιά.

 Σύμφωνα με το Δασαρχείο, είναι ένας είδος  που ζει μόνος του, μακριά από την αγέλη γιατί αισθάνεται πανίσχυρο, διαθέτει τεράστια αλτική δύναμη φτάνοντας μέχρι και τα 3 μέτρα και γι’ αυτό άλλωστε πέρασε και την περίφραξη, η οποία είχε ύψος 1,20.

Σε ανάρτηση των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στο Facebook, απεικονίζονται τα πτώματα των σκύλων που φέρουν βαριά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και γίνεται παράκληση οι κάτοικοι να είναι προσεχτικοί.

«Σας εφιστούμε την προσοχή, καθώς εάν πρόκειται για λύκο, είναι επικίνδυνο να κάνουμε περιπάτους βραδινές ώρες, πόσο μάλλον έχοντας μαζί τον σκύλο μας.

Ο λύκος δύσκολα κάνει επίθεση στον άνθρωπο, εύκολα όμως θα κάνει επίθεση στον σκύλο!», αναφέρεται στην ανάρτηση.

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Λίγες ώρες ακόμα με καλό καιρό, καθώς από το απόγευμα της Τετάρτης και έπειτα, το σκηνικό αλλάζει και έρχεται ένας πιο φθινοπωρινός καιρός, ο οποίος, μάλιστα, θα κρατήσει για μέρες...

Φόρτωση άρθρων...