Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Να μειωθεί στους τρεις μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης

Τη μείωση της διάρκειας του πιστοποιητικού νόσησης με κορωνοϊό στους τρεις μήνες εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Την τελική απόφαση θα πάρει το υπουργείο Υγείας, το οποίο θα εξετάσει την πρόταση των επιστημόνων και έπειτα αναμένεται να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με την εισήγηση, όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30 Οκτωβρίου 2021 θα λήξουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ από τη νέα χρόνια θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο.

Εάν τελικά υιοθετηθεί η πρόταση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. , θα είναι ακόμη ένα μέτρο για να αυξηθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Έπειτα από την παρέλευση του τρίμηνου, οι νοσούντες θα έχουν περιθώριο ενός μήνα για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για να κινούνται ελεύθερα.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δε εμβολιαστούν δεν θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους όπως ακριβώς ισχύει σήμερα με τους ανεμβολίαστους.

Βάσει των τελευταίων μέτρων για τον περιορισμών της πανδημίας, μόνον οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να μπουν σε:
εστίαση (κλειστοί χώροι): κέντρα διασκέδασης, θέατρα, μουσεία, κινηματογράφοι, εκθέσεις, γυμναστήρια, γήπεδα και συνέδρια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...