Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμφωνήσει επί της αρχής για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν θα συνεισφέρει οικονομικά προτού υπάρξει συμφωνία στο θέμα της βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο επικεφαλής του euro working group (EWG), Thomas Wieser, σε συνέντευξη του στην αυστριακή Salzburger Nachrichten.
Σύμφωνα με το Bloomberg, όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Wieser, το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα «οικονομικά» αλλά όχι «χρηματοδοτικά».
Το Ταμείο επιθυμούσε μία ριζοσπαστική μείωση του ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να προβεί σε πληρωμές κεφαλαίων ή τόκων έως το 2060, ενώ οι αποπληρωμές έκτοτε θα πρέπει να γίνουν υπό ένα νέο δάνειο με λήξη το 2020, κάτι που όλοι οι Ευρωπαίοι θεωρούν παραλογισμό σύμφωνα με τον Thomas Wieser.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν 95% πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα στο eurogroup της επόμενης εβδομάδας.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις