Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Επιχειρήσεις για τη διάσωση δεκάδων μεταναστών σε Χίο και Ρόδο (Photos)

Ελλάδα

Στον εντοπισμό και τη διάσωση περίπου 40 μεταναστών σε δύο περιστατικά στη Χίο και τη Ρόδο προχώρησε το Λιμενικό. Το πρώτο περιστατικό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή Στεγνών.

Περιπολικό του Λιμενικού, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε φουσκωτό με μετανάστες. Στη συνέχεια, προέβη σε ηχητικά σήματα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της λέμβου και την περισυλλογή 25 αλλοδαπών (15 άνδρες, 5 γυναίκες, 2 αγόρια και 3 κορίτσια).

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Ρόδου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Στο μεταξύ, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε ακυβέρνητη λέμβο με 13 επιβαίνοντες (6 άνδρες, 5 γυναίκες, 1 αγόρι και 1 κορίτσι) στη θαλάσσιο περιοχή Λαγκάδα της Χίου.

Στο σημείο μετέβη και άλλο ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού με τη συνδρομή του οποίου ολοκληρώθηκε η περισυλλογή των επιβαινόντων και η ασφαλής μεταφορά τους στον λιμένα Χίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, οι ανωτέρω πρόκειται να παραδοθούν στο ΚΥΤ «ΒΙΑΛ» για διαδικασία καταγραφής - ταυτοποίησης.

Επιχειρήσεις για τη διάσωση δεκάδων μεταναστών σε Χίο και Ρόδο (Photos)
Στον εντοπισμός και τη διάσωση περίπου 40 μεταναστών σε δύο περιστατικά στη Χίο και τη Ρόδο προχώρησε το Λιμενικό. Το πρώτο περιστατικό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή Στεγνών.  Περιπολικό του Λιμενικού, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε φουσκωτό με μετανάστες. Στη συνέχεια, προέβη σε ηχητικά σήματα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της λέμβου και την περισυλλογή 25 αλλοδαπών (15 άνδρες, 5 γυναίκες, 2 αγόρια και 3 κορίτσια).  Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο λιμά

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Φόρτωση άρθρων...