Για δεύτερη μέρα μαίνονται μεγάλες φωτιές στη χώρα. Κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού βρίσκονται στις περιοχές όπου δοκιμάζονται και εξετάζουν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρίες κατοίκων για τις ενάρξεις των πυρκαγιών.
Για το πρώτο μέτωπο που ξέσπασε την Τρίτη στην Αχαΐα, για τη φωτιά στον Γυμνότοπο Πρέβεζας και στη Χίο, εξετάζεται η έναρξη να οφείλεται σε πυλώνες του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις φωτιές σε Συχαινά Πάτρας, Ζάκυνθο, Βόνιτσα και Φλάμπουρα Πρέβεζας εξετάζονται οι εμπρησμοί. Το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθη ένας 25χρονος, κάτοικος Αχαΐας, για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα.
Ίσωμα και Βασιλικό Αχαΐας
Τα στελέχη της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού έχουν στοιχεία και μαρτυρίες που εξετάζουν για έναρξη της φωτιάς από πυλώνα του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Μάλιστα, έχουν φωτογραφικό υλικό με καλώδια υψηλής τάσης μπερδεμένα με κλαδιά δέντρων να ταλαντώνονται εν μέσω ανέμων προκαλώντας σπινθήρες. Ορίστηκαν πραγματογνώμονες για την εξέταση των στοιχείων.
Γυμνότοπος Πρέβεζας
Υπάρχουν καταθέσεις και φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει πυλώνα του ΔΕΔΔΗΕ μέσα σε δασώδη περιοχή να σπινθηρίζει και στη συνέχεια να προκαλείται φωτιά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Χίος
Εξετάζεται η φωτιά να ξέσπασε από πυλώνες υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ δίπλα σε ανεμογεννήτριες και υπάρχουν σχετικές εξετάσεις και βίντεο που εξετάζονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Συχαινά Πάτρας
Σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχονται μαρτυρίες και βίντεο που φαίνεται να καταγράφουν ύποπτες κινήσεις τουλάχιστον δυο ατόμων κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.
Κοιλιωμένο Ζακύνθου
Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων και φωτογραφίες που οδηγούν σε έναν παλιό γνώριμο των Αρχών. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ πρόκειται για έναν 59χρονο που είχε συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι για τις ενάρξεις δύο πυρκαγιών στην ίδια περιοχή. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και είναι εκ νέου ύποπτος.
Φλάμπουρα Πρέβεζας
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, υπάρχουν καταθέσεις και φωτογραφικό υλικό που κατευθύνουν τις έρευνες σε ένα μπλε μηχανάκι και τον οδηγό του που είχε σταματήσει στο σημείο έναρξης της φωτιάς.
Παλιάμπελα και Βατός στη Βόνιτσα
Ξέσπασαν τρία μέτωπα πυρκαγιών: 3:00, 3:30 και 4:10 τα ξημερώματα της Τρίτης. Στελέχη της Πυροσβεστικής είπαν στον ΣΚΑΙ πως οι φωτιές ξέσπασαν σε σημεία με δυσκολία πρόσβασης. Υπάρχουν καταθέσεις και ενδείξεις που οδηγούν σε δύο υπόπτους που αναμένεται να κληθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.
Τροχαίο στην Κερατέα: Νεκρή 61χρονη οδηγός έπειτα από σύγκρουση με πυροσβεστικό όχημα
Καλάβρυτα: Ανησυχητικές εικόνες για τα ελατοδάση - Οι δασικές Αρχές ζητούν άμεση παρέμβαση
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις