Τετάρτη
25 Μαΐου 2022

Ερευνούν διεθνές κύκλωμα πίσω από το βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

Για την ύπαρξη διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας ερευνούν οι Αρχές μετά τις αποκαλύψεις για τον βιασμό της 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς έκανε λόγο για «διεθνές κύκλωμα». Ο δικηγόρος έχει κληθεί να ενισχύσει νομικά την 24χρονη, η οποία κατήγγειλε βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από στοιχεία που προέκυψαν από την Κύπρο, ο Νίκος Διαλυνάς ανέφερε πως «υπήρχαν Κύπριοι στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο. Δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνή» και ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να κινηθούν με ταχύτητα.

«Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις» ανέφερε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών και χαρακτήρισε «απαράδεκτο να μην έχουν βγει οι τοξικολογικές μετά από 20 μέρες».

«Την απάντηση θα την δώσει ο διευθυντής του τοξικολογικού εργαστηρίου. Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να στείλει εξετάσεις στην Ελβετία;» διερωτήθηκε, ενώ αναρωτήθηκε επίσης «πώς είναι δυνατόν να μιλήσουν και άλλες γυναίκες από τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι συνθήκες».

«Ξέρω ότι υπάρχουν διάφοροι "ψαράδες" που "ψαρεύουν" κοριτσάκια, τα οδηγούν εκεί πού πρέπει. Τσάμπα ποτά, μεγάλη ζωή. Μετά έρχεται η κόκα, η εξάρτηση και η πορνεία», τόνισε ο δικηγόρος.

Όταν ρωτήθηκε την κατάθεση του 27χρονου, που συνελήφθη για την υπόθεση, ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας, απάντησε χαρακτηριστικά: «Με περίοδο;».

Το «ευχαριστώ» της 24χρονης 

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, μια μέρα έπειτα από τη συνέντευξη που έδωσε, περιγράφοντας τις συνθήκες του βιασμού της, έστειλε το μήνυμά της στον κόσμο που τη στηρίζει.

«Η Γεωργία σάς ευχαριστεί πάρα πολύ, εγώ σας υπερευχαριστώ διότι η έκκλησή μου βρήκε ανταπόκριση και είμαι σε θέση ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει καρπούς και αποτελέσματα στην κοινωνία. Νομίζω ότι καλά πάμε, όμως συνεχίστε την κριτική, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» είπε ο Θανάσης Ζιώγας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Έρευνες στην Κύπρο

Ωστόσο, εκτός από τη δράση των εμπλεκόμενων προσώπων εντός των τειχών, η έρευνα για την υπόθεση, στο σκέλος που αυτή αφορά την ύπαρξη τυχόν κυκλώματος μαστροπείας, εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες και στην Κύπρο, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν προεκτάσεις και στην Μεγαλόνησο, με δεδομένο ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και Κύπριοι πολίτες. Για το λόγο αυτό, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος γνωστοποίησε πρώτος την υπόθεση στα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου αυτός με τη σειρά του να καταθέσει στις Κυπριακές Αρχές.

Με αφορμή τις πληροφορίες που φτάνουν από την Κύπρο για την υπόθεση της 24χρονης, μίλησε στην ΕΡΤ ο Κύπριος βουλευτής Χρήστος Χριστοφίδης, ο οποίος με επιστολή στον εισαγγελέα, ζητά κατεπείγουσα έρευνα.

«Εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών γι' αυτά τα ειδεχθή πάρτι», τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ. Ο Χρήστος Χριστοφίδης πρόσθεσε ότι πρόκειται για καταγγελία από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη που κατήγγειλε ότι στην υπόθεση βιασμού 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να έχει εμπλοκή και ένας Κύπριος.

Ο Χρήστος Χριστοφίδης τόνισε ότι μετά την κοινοποίηση της επιστολής του για αυτεπάγγελτη έρευνα, υπήρξε «άμεση αντίδραση και ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί, ενώ λαμβάνουμε πληροφόρηση από τις ανακρίσεις στην Ελλάδα. Είμαστε σε επαφή και με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, οποίος τα επόμενα 24ωρα θα στείλει πλήρως εμπιστευτική επιστολή προς τον αρχηγό της αστυνομίας με τις πληροφορίες που έχει. Ο αρχηγός της Κυπριακής αστυνομίας αναμένει γραπτή κατάθεση από τον Ηλία Γκιώνη σχετικά με την καταγγελία του για Κύπριο που φέρεται να συνδέεται με το ελληνικό κύκλωμα μαστροπείας, αλλά και για αλλοδαπές που «διακινούνταν από την Κύπρο στα ειδεχθή πάρτι ναρκωτικών και βιασμού».

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς σε παρέμβασή του, τόνισε ότι «αν μιλάμε για εισροή γυναικών από την Κύπρο, κάποιος φέρνει αυτές τις κοπέλες εδώ».

Η απάντηση από τον Χρήστο Χριστοφίδη ήταν ότι «όσο λιγότερα λέγονται, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να διελευκανθούν οι υποθέσεις βιασμών και ειδεχθών εγκλημάτων».

Αυξάνονται τα θύματα

Στόχος της 24χρονης κοπέλας αποτελεί η δικαίωσή της για τα όσα υπέστη, όπως δήλωσε η ίδια, αλλά και η ενθάρρυνση και άλλων θυμάτων, προκειμένου να «σπάσουν» τη σιωπή τους, καταγγέλλοντας ανάλογες συμπεριφορές. Με φόντο τις καταιγιστικές εξελίξεις, τα στόματα ανοίγουν σιγά σιγά στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης της 24χρονης, Θανάση Ζιώγα, ο οποίος γνωστοποίησε χθες ότι άλλες δύο κοπέλες κατέφυγαν στο γραφείο του, για να καταγγείλουν τα όσα βίωσαν το 2016 και 2018, έχοντας βιαστεί «με τον ίδιο τρόπο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζιώγας.

Στο μεταξύ, για την πρακτική μιας «ομάδας» έκανε λόγο η 24χρονη κοπέλα στις ανακριτικές Αρχές, περιγράφοντας ειδικά το ρόλο του φερόμενου ως «οικοδεσπότη» του πρωτοχρονιάτικου πάρτι. 

«Έχω ακούσει ότι ο Μάνος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και με άλλες κοπέλες. Μπορεί να το κάνει εσκεμμένα και να τις καλεί σε διάφορα πάρτι που γίνονται σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα σπίτια» κατέθεσε η Γεωργία Μπίκα, ενώ πρόσθεσε για τον ίδιο ότι «με έχει ρωτήσει σε παλαιότερο πάρτι του 2021 αν θέλω να κάνω χρήση ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, για να μου προσφέρει και εγώ του απάντησα αρνητικά». Επιπλέον, στην κατάθεσή της υποστηρίζει ότι «εμένα με έχει προσκαλέσει άλλες τέσσερις φορές σε τέτοια πάρτι. Σε κάποια που δεν έχω πάει επέμενε να πάω», αποτυπώνοντας τη συχνότητα διοργάνωσης των πάρτι.

Παράλληλα, στη συμπληρωματική της κατάθεση στις Αρχές, η 24χρονη κοπέλα αναγνώρισε τον Βασίλειο Λεβέντη ως τον άνθρωπο που της ζήτησε να κοιμηθεί μαζί της και επέμενε παρά τη θέλησή της, απλά δεν θυμόταν, όπως λέει η ίδια, τι έγινε μετά, καταθέτοντας ταυτόχρονα και για την ύπαρξη δεύτερου άνδρα στο δωμάτιο του βιασμού της. «Οι δύο άντρες εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία μου λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Δεν γνωρίζω αν το ποτό μου περιείχε κάποια άλλη ουσία», επισήμανε το θύμα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένωση Εισαγγελέων για την υπόθεση της Μπίκα: «Επιχειρείται απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη. Η εισαγγελία αναφέρει ότι τα δημοσιεύματα αυτ...