Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Έρχεται το αναβαθμισμένο «112» - Τι θα περιλαμβάνει

Ελλάδα
Tags: «112»

Η νέα εφαρμογή του 112 αναμένεται να αναβαθμιστεί τα επόμενα δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει από βιντεοκλήσεις και επικοινωνία σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής μέχρι τη δυνατότητα επικοινωνίας προσαρμοσμένης στις ανάγκες των ΑμεΑ, η οποία θα γίνεται με σιωπηλή αναγγελία περιστατικού «Silent Βutton» (π.χ. σε περιπτώσεις ομηρίας).

Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για τον διαγωνισμό, ύψους 27 εκατομμύρια ευρώ, λήγει στις 27 Μαΐου, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 21 μήνες από την υπογραφή της. Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «Αιγίς» και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Οι κλήσεις προς το σύστημα θα απαντώνται από χειριστές-τηλεφωνητές

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Κλήσεων Εκτακτης Ανάγκης Επόμενης Γενιάς (NG-ECMS-112) θα αποτελείται από Λογισμικό Διαχείρισης Κλήσεων 112 Επόμενης Γενιάς, τηλεφωνικό κέντρο IP-PBX, λογισμικό γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών και γεωγραφικά δεδομένα.

Οι κλήσεις προς το Σύστημα θα απαντώνται από χειριστές-τηλεφωνητές. Σε περίπτωση που δεν είναι άμεσα διαθέσιμος χειριστής κλήσεων, ο καλών θα παραπέμπεται στο σύστημα Αuto Attendant – IVR, το οποίο θα τον πληροφορεί και θα τον καθοδηγεί, σε συνάρτηση πάντα με την έκτακτη ανάγκη που αντιμετωπίζει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τροχαίο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης: Νεκρός 35χρονος - Η μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Τροχαίο δυστύχημα με έναν 35χρονο να χάνει τη ζωή του έγινε το απόγευμα της Κυριακής στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν η μ...

Λαμία: Στις φλόγες το εργοστάσιο της εταιρείας που εμπλέκεται στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ επιχειρούν στον Βιομηχανική Περιοχή Λαμίας, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννί...

Φόρτωση άρθρων...