Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού, καθώς έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. 

Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στο Αιγαίο από σήμερα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ. Μικρή περαιτέρω ενίσχυση αναμένεται από την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός αναμένεται να δημιουργήσει τρεις εποχές μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. 

Σχεδόν αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ από την Τρίτη και κυρίως Τετάρτη προς Πέμπτη θα έχουμε αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου.

Αιτία γι' αυτή την εξέλιξη αποτελεί η βαρομετρική διάταξη, όπου προς τα βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά τμήματα της Ευρώπης κυριαρχούν οι υψηλές πιέσεις, ενώ προς τα βορειοδυτικά και κεντρικά οι χαμηλές. 

Αυτό έχει σαν συνέπεια να συναντούμε ταυτόχρονα τρεις εποχές στην Ευρώπη τον Χειμώνα, το Καλοκαίρι αλλά και το Φθινόπωρο.

Στην Αθήνα προβλέπονται για σήμερα τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα Δευτέρα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Καθώς όμως θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι-απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες αραιές συννεφιές προς τα δυτικά και βόρεια και μέσα στη νύχτα δεν αποκλείεται αυτές οι συννεφιές να δώσουν και λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις.

Ο καιρός της Δευτέρας 

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. H μέγιστη θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 32 και στα νησιά τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπoυργείο Προστασίας του Πολίτη: Εκσυγχρονισμός του Πειθαρχικού Δικαίου της ΕΛ.ΑΣ.

Στον εκσυγχρονισμό και την ολική αναμόρφωση του Πειθαρχικού Δικαίου του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της...

Φόρτωση άρθρων...