Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Έρχονται νέα μέτρα ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά – Τι εξετάζουν επιστήμονες και Κυβέρνηση

Ελλάδα

Η αναμενόμενη «επέλαση» της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού και τα επιδημιολογικά δεδομένα οδηγούν σε νέα μέτρα. Μάλιστα, είναι πιθανή είναι η λήψη νέων μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει στο τραπέζι ειδική εισήγηση για τα κέντρα διασκέδασης και την εστίαση, προκειμένου να λειτουργούν με μειωμένη πληρότητα, μόνο με καθήμενους και να κλείνουν τα μεσάνυχτα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την εφαρμογή του μέτρου πριν την Πρωτοχρονιά, εκτιμώντας ότι με το «φρένο» στη διασκέδαση θα ανακοπεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. 

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι οι ειδικοί παρακολουθούν αδιάλειπτα την εξέλιξη της πανδημίας, σημειώνοντας ότι ο αριθμός - βαρόμετρο είναι αυτός των διασωληνωμένων -που σε αυτή τη φάση δεν προκαλεί ανησυχία.

Ακόμα, σύμφωνα με το STAR, στα μέτρα που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται στις 3 Ιανουαρίου θα είναι και η υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 50% για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις συσκέψεις των επιτροπών που θα γίνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη -οπότε και θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για τα νέα μέτρα- θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα. 

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφέρει ότι εξετάζεται εισήγηση για αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης για διάστημα λίγων ημερών.

Ο Πλεύρης έχει προαναγγείλει τα νέα μέτρα

Την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε νέα μέτρα, κυρίως, στο χώρο της διασκέδασης μετά τις γιορτές.

Τα νέα αυτά μέτρα -που κατά τον υφιστάμενο σχεδιασμό θα ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου- έχουν να κάνουν με τέσσερις τομείς: Την τηλεργασία, τη διασκέδαση, τις μη αναγκαίες δραστηριότητες και τις αθλητικές εκδηλώσεις.

Τα νέα μέτρα, τα οποία δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα, θα έχουν χρονική διάρκεια 15 ημερών, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

«Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορά τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μια συζήτηση τη Δευτέρα, για να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. 

Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι όπου υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. 

Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί, αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν, π.χ., όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα δεκαπενθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα», είχε αναφέρει το Open TV.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ανοιχτά την Κυριακή

Ξεκινάει σήμερα, 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Το ωράριο που προτείνουν οι ε...

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα, μέσα από ένα βί...

Φόρτωση άρθρων...