Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Φωτογραφίες από το χτύπημα των Χούτι στο ελληνόκτητο πλοίο

Πλανήτης

Στο φως της δημοσιότητας βγήκαν οι πρώτες φωτογραφίες από τις ζημιές που προκάλεσε το χτύπημα των Χούτι στο ελληνόκτητο πλοίο «Zografia» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στις 16 Ιανουαρίου, οι αντάρτες της Υεμένης επιτέθηκαν με πύραυλο στο ελληνόκτητο πλοίο «Zografia». Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, ο πύραυλος χτύπησε το κατάστρωμα του πλοίου. Από την έκρηξη δεν καταγράφηκαν τραυματίες.

Πρόκειται για το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου, σημαίας Μάλτας, χωρητικότητας 56.000 τόνων, με 24μελές πλήρωμα, κανείς εκ των οποίων δεν ήταν Έλληνας.

«Στοχοποιήσαμε το πλοίο Zografia που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ, με πυραύλους που είχαν ως αποτέλεσμα ένα ''άμεσο χτύπημα''», είχε αναφέρει σε ανακοίνωση ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Χούτι της Υεμένης είχε δηλώσει ότι η θέση της οργάνωσης δεν έχει αλλάξει μετά τα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αεροπορικά πλήγματα στην Υεμένη και προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις κατά πλοίων που κατευθύνονται προς το Ισραήλ θα συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαδηλώσεις και καταλήψεις σε πανεπιστήμια κατά του πολέμου στη Μ. Ανατολή σε 8 χώρες

Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και διευρύνεται σε διεθνές επίπεδο: από τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου αντιμετωπίστηκε σε αρκετές ...

Σαν σήμερα - 5 Μαΐου

Γεγονότα 553: Αρχίζει στην Κωνσταντινούπολη η Ε΄ Αγία Οικουμενική Σύνοδος. 1260: Ο Κουμπλάι Χαν γίνεται κυβερνήτης της Μογγολικής αυτοκρατορίας. 1494: Ο Χριστόφορος Κολόμβ...

Φόρτωση άρθρων...