Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Euroferry Olympia: Απαντλήθηκαν τουλάχιστον 140 κυβικά νερού από το πλοίο

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο Euroferry Olympia, που βρίσκεται στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Μόνο διάσπαρτοι καπνοί εκλύονται πλέον από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, μετά από τη προχθεσινή αναζωπύρωση της φωτιάς, που υπήρξε στο εσωτερικό του με την κάθοδο του καταπέλτη.

Οι ρίψεις νερού από δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας εξωτερικά του πλοίου συνεχίζονται, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη.

Τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης προχώρησαν σε απάντληση 140 κυβικών νερού από το εσωτερικό του πλοίου, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Οι θερμοκρασίες εσωτερικά του πλοίου είναι τόσο υψηλές, που σε ορισμένες περιπτώσεις κομμάτια από τις σωλήνες που απορροφούσαν το νερό έλιωσαν.

Εστίες φωτιάς δεν αποκλείεται να υπάρχουν ακόμα στο εσωτερικό του πλοίου, καθώς η πτώση της υδατοστεγούς πόρτας από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικοινωνεί με ένα από τα γκαράζ του Euroferry Olympia, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του οξυγόνου στο εσωτερικό του πλοίου. 

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει επιχείρηση για το σήκωμα της υδατοστεγούς πόρτας και αφού οι δυνάμεις πυρόσβεσης κρίνουν ότι οι θερμοκρασίες έχουν πέσει θα επιχειρήσουν εν νέου στο εσωτερικό του πλοίου για την ανεύρεση των τριών αγνοουμένων, ενώ θα συνεχιστεί και η απομάκρυνση των οχημάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με τρία αυτοκίνητα

Σοβαρό τροχαίο συνέβη σήμερα το πρωί στην Περιφερειακή Οδό στην Θεσσαλονίκη. Στο τροχαίο έχουν εμπλακεί πέντε οχήματα, ενώ ένα άτομο έχει τραυματιστεί. Το ατύχημα έγινε, σύμφωνα...

ΕΛΑΣ: 379 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας την περασμένη εβδομάδα

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα που έφερε την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από 15 έως 21 Απριλίου, το σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί, με τρεις βασικές κα...

Φόρτωση άρθρων...