Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

«Euroferry Olympia»: Έφτασε στο λιμάνι του Αστακού (Photos)

Έξω από το λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται το πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει ενώ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι.

Το πλοίο ρυμουλκήθηκε χθες από τη θαλάσσια περιοχή Κασσιόπη βόρεια της Κέρκυρας έξω από το λιμάνι της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ενημερώσει το υπουργείο Ναυτιλίας πως είχαν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης στα βόρεια της Κέρκυρας και είχε ζητήσει τη μετακίνησή του σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Στο πλοίο δεν φαίνεται να υπάρχει φλόγα παρά μόνο πυκνοί καπνοί.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο υπάρχουν τρία ρυμουλκά και πλοιάριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να μπορέσει να συνδράμει εάν υπάρξει κάποια αναζωπύρωση.

Μόλις καταφέρουν τα ρυμουλκά να οδηγήσουν το πλοίο μέσα στο λιμάνι, για να μπορέσει να δεθεί, θα γίνει απόπειρα διάνοιξης του καταπέλτη προκειμένου στελέχη της Πυροσβεστικής να ξεκινήσουν εκ νέου την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των δέκα ατόμων που φέρονται ως αγνοούμενα.

Ήδη στο λιμάνι του Αστακού βρίσκονται συνολικά 64 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και 6ης ΕΜΑΚ. 

Η πορεία των ερευνών γίνεται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β' υπαρχηγού του Λιμενικου Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Ακόμα, στο σημείο βρίσκονται στελέχη της oλλανδικής εταιρείας Smit Salvage και της ελληνικής Μegatugs salvage towage.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο θα ξεκινήσει άμεσα η απάντληση των υδάτων και των καυσίμων. Στο πλοίο βρίσκονται περίπου 700 τόνοι καυσίμων.

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του υπουργείου Ναυτιλίας.

«Euroferry Olympia»: Έφτασε έξω από το λιμάνι του Αστακού
«Euroferry Olympia»: Έφτασε στο λιμάνι του Αστακού
«Euroferry Olympia»: Έφτασε στο λιμάνι του Αστακού

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στις 19:30 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως

Στα Ιεροσόλυμα μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το 'Αγιο Φω...

Εύβοια: Συγκλονιστικές εικόνες από την ανεύρεση των 2 ανήλικων κοντά σε γκρεμό 200 μέτρων - Πώς βρέθηκαν μέσα στη νύχτα

Bρέθηκαν οι δύο ανήλικοι που είχαν χαθεί στην περιοχή ανάμεσα στα Μανίκια και την Βρύση αργά χθες το βράδυ μετά από άριστα συντονισμένη και γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής ...

Φόρτωση άρθρων...