Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Euroferry Olympia: Φως στα αίτια της καταστροφής - Έτσι ξεκίνησε η φωτιά στο πλοίο

Ελλάδα

Τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασες στο πλοίο Euroferry Olympia προσπαθούν να διερευνήσουν οι Αρχές, τη στιγμή που κορυφώνεται η αγωνία για τους 12 αγνοούμενους, το οποίο φλέγεται από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Alpha, η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό, το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου.

Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μιλώντας στον σταθμό, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε πως αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες και πως για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια.

Ρυμουλκείται σε ασφαλές σημείο

Εν τω μεταξύ, έχει ξεκινήσει η ρυμούλκηση τού πλοίου σε ασφαλές σημείο. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο, ωστόσο η θερμοκρασία σε αυτό είναι πάνω από 500 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που εμποδίζει τα σωστικά συνεργεία να ερευνήσουν και να εντοπίσουν τους 12 αγνοούμενους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες.

Το φλεγόμενο πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μετακινείται προς την Κασσιόπη.

Καταθέσεις έδωσαν καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος

Καταθέσεις για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο κλήθηκαν να δώσουν στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος κατά την χθεσινή άφιξή τους στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας. Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου.

Να σημειωθεί ότι ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Euroferry Olympia, έφτασαν χθες νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος «Gardia di Finanza» της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), που ήταν στο σημείο του τραγικού συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία στο Μενίδι: «Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω» – Τα πρώτα λόγια του δράστη στους αστυνομικούς

Αμετανόητος δηλώνει ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης μητέρας, που βρέθηκε το πρωί μαχαιρωμένη στη μέση του δρόμου στο Μενίδι. Ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης εντοπί...

Παρβοϊός: Πώς μεταδίδεται ο ιός που στοίχισε τη ζωή στο 3,5 χρονών κορίτσι - Τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Οι περισσότεροι από τους παρβοϊούς μολύνουν ζώα, κυρίως σκύλους και γάτες, όχι όμως ανθρώπους. Όμως, παρβοϊός Β19 (Parvovirus Β19) μολύνει αποκλειστικά τους ανθρώπους. Ο Εθνικό...

Καιρός: Αποπνικτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης, υγρασίας και ζέστης – Ανεβαίνει επικίνδυνα η θερμοκρασία

Ένα «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών που σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου θα πλήξει από σήμερα, Παρασκευή (17/5) τη χώρα ...

Φόρτωση άρθρων...