Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Euroferry Olympia - Συντονιστής επιχειρήσεων της ΕΜΑΚ: «Το πλοίο είναι σαν χύτρα που βράζει»

Ελλάδα

Δέκα άτομα παραμένουν αγνοούμενοι στο Euroferry Olympia, έπειτα από την εκδήλωση φωτιάς στο πλοίο, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Τρεις από αυτούς είναι Έλληνες, με τις οικογένειές τους να βρίσκονται στην Κέρκυρα, προκειμένου να ενημερώνονται το γρηγορότερο δυνατόν για την πορεία των ερευνών. 

H ΕΜΑΚ παρά τις αρκετές δυσκολίες συνεχίζει τις έρευνες. Με θερμοκρασίες από 200 βαθμούς Κελσίου που φτάνουν και τους 300 σε ορισμένα σημεία, το «Euroferry Olympia», είναι σαν χύτρα που επιπλέει ενώ βράζει στο νερό, είπε ο συντονιστής της ΕΜΑΚ (επιχειρήσεων Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και νήσων), Δημήτρης Κοντογιάννης στην ΕΡΤ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις από το σημείο που μπαίνουμε για τις έρευνες. Μπαίνουμε από ένα μόνο σημείο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και αποκτήσαμε πρόσβαση και στο τρίτο γκαράζ», ήταν τα επόμενα λόγια του συντονιστή που προειδοποίησε ότι «αγριεύουν τα πράγματα στον καιρό της Αδριατικής».

«Υπήρχαν προβλήματα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης, επαναλαμβάνει και ο αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας», Θανάσης Τζουρόπουλος, ο οδηγός φορτηγού που κατήγγειλε ότι οι αποστάσεις μεταξύ των οχημάτων ήταν μόλις δέκα εκατοστών.

«Υπήρχαν και σημεία όπου μπορούσαν να επιβιώσουν άνθρωποι», είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας, Γιώργος Γλυκοφρύδης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το διοξείδιο είναι δυσοίωνος παράγοντας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν αύριο Μετρό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα ανατροπή φέρνουν οι αποφάσεις των εργαζομένων στη λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού, αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά), ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων. Η ΣΤΑΣΥ με α...

Φόρτωση άρθρων...