Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Έβρος: Νέες οπισθοχωρήσεις μεταναστών προς την Τουρκία

Νέες κινήσεις απομάκρυνσης μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με κατεύθυνση το εσωτερικό της Τουρκίας και υπό τη συνοδεία του τουρκικού στρατού έγιναν σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 63 μετανάστες αποχώρησαν το μεσημέρι από την τουρκική όχθη των Μαρασίων. Νωρίτερα, μια άλλη ομάδα περίπου 40 ατόμων είχε αποχωρήσει από την τουρκική όχθη, συνοδευόμενη από Τούρκους στρατιώτες.

Χθες περίπου 110 μετανάστες πήρε ο τουρκικός στρατός από περιοχή της νησίδας στα Μαράσια Έβρου και τους οδήγησε - μέσω Καστανιών - πίσω στην Τουρκία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την περιοχή επιθεωρούσε drone της ελληνικής συνοριοφυλακής το οποίο κατέγραφε τις κινήσεις τόσο των Τούρκων στρατιωτών όσο και των μεταναστών.

Η Ελλάδα παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τη δραστηριότητα στην περιοχή, με την κίνηση του τουρκικού στρατού να επιχειρεί να μεταφέρει πίσω στην Τουρκία τους μετανάστες, να μοιάζει ασυνήθιστη με βάση όσα καταγράφονταν στο πρόσφατο παρελθόν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ξέσπασμα συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι: Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες (Videos&Photos)

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου. Στο άκουσμα των ποινών για τους έξι που κρίθηκαν ένοχοι για την ...

Φόρτωση άρθρων...