Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Έβρος: Οργή για τους αυτόκλητους «σερίφηδες» - Πολλαπλασιάζονται και τα ρατσιστικά φαινόμενα

«Κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ρολό της αστυνομίας» τονίζουν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ.

Ελλάδα

Την ώρα που η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή καταστροφή στα μέτωπα της Ροδόπης και του Έβρου, ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται και τα ρατσιστικά φαινόμενα με φόντο τα σενάρια περί οργανωμένων σχεδίων εμπρησμών από μετανάστες.
Τρεις άνδρες στην Αισύμη του Έβρου, 22 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι διεκδικούν για τον εαυτό τους, ρόλο αυτόκλητου «σερίφη», έχουν ακινητοποιήσει τέσσερις μετανάστες.
Τους αναγκάζουν να κάτσουν στο χωμάτινο δρόμο. Το ανατριχιαστικό περιστατικό καταγράφεται σε βίντεο.

«Παίρνουμε τηλέφωνο αστυνομία δεν βγάζει δίκτυο. Άλλοι τέσσερις επενδυτές. Καίγεται εδώ ο τόπος. Είδαμε τον στρατό και την πυροσβεστική κάθονταν», ακούγεται να λένε στο βίντεο.

Οργή, μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι ο ένας εκ των τριών, ο οποίος έχει αναλάβει τη δουλειά της αστυνομίας και έχει ακινητοποιήσει τους μετανάστες ισχυρίζεται ότι στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που καίνε ανεξέλεγκτες με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο το βίντεο να έχει καταγραφεί από την περασμένη εβδομάδα και να είδε το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα.

Στο βίντεο φαίνονται τόσο τα πρόσωπα των ατόμων όσο και η πινακίδα κυκλοφορίας του ασημί αυτοκίνητου με τις αρχές να διεξάγουν ερευνά για τον εντοπισμό των ατόμων που έχουν ταυτοποιηθεί.

«Το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει ένα πλέγμα διατάξεων για την αυστηρή δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα», λέει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το φαινόμενο με τις ομάδες αυτόκλητων «κυνηγών κεφαλών» που ακινητοποιούν μετανάστες φαίνεται πως παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών.

«Κάνεις δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ρολό της αστυνομίας» τονίζουν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ.

Για το εξοργιστικό περιστατικό της Αλεξανδρούπολη την προηγούμενη εβδομάδα, στους τρεις κατοίκους της περιοχής έχει επιβληθεί το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού.

Παρουσιάστηκε στην αστυνομία ο αυτόκλητος «σερίφης»

Την έρευνα για τα εν λόγω περιστατικά έχει αναλάβει το τμήμα Ασφαλείας της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει εντοπίσει το άτομο που τραβάει το βίντεο με τους 4 μετανάστες που είναι ακινητοποιημένοι στο δρόμο.

Κατόπιν κλήθηκε σήμερα στην Ασφάλεια της Αλεξανδρούπολης παρουσία του δικηγόρου του, όπου έδωσε κατάθεση.

Στην κατάθεσή του, φαίνεται να είπε ότι δεν είναι το πρόσωπο που ακινητοποίησε τους 4 μετανάστες, αλλά ήταν αυτός που βιντεοσκοπούσε. Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Η αστυνομία αναζητά τα άλλα δύο άτομα που φαίνονται στο βίντεο, γνωρίζουν όμως τα στοιχεία κι αυτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Φονικό στο Μαρούσι: Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο κέντρο - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το φονικό που έγινε στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο. Ο δράστης του φονι...

Φόρτωση άρθρων...