Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Εύα Καϊλή: Πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου - Μέχρι τότε παραμένει στη φυλακή (Photos)

Δεν παρέστη στο δικαστήριο η ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εκπροσωπήθηκε από διαφορετικό δικηγόρο ο σύντροφός της. Οι τρεις συγκατηγορούμενοί της παρέστησαν ενώπιον δικαστικών Αρχών.

Αναβολή μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου πήρε η Εύα Καϊλή από το δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες που συνεδρίαζε αρκετές ώρες για την υπόθεση του Qatargate. Η ευρωβουλευτής θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ευρωβουλευτής δεν παρέστη στην διαδικασία και οι δικηγόροι της ζήτησαν χρόνο έτσι προκειμένου να ετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Το δικαστικό συμβούλιο άκουσε όλες τις πλευρές και τελικά αποφάσισε να μην εκδώσει σήμερα την απόφασή του για την προφυλάκιση ή μη της καθαιρεθείσας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Εύα Καϊλή θα μείνει προφυλακισμένη μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης.

Οι τρεις συγκατηγορούμενοί της παρέστησαν ενώπιον δικαστικών αρχών.

Το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου είναι τεράστιο με τους δημοσιογράφους να έχουν κατακλύσει από νωρίς το δικαστικό μέγαρο.

Η Εύα Καϊλή, μέσω του Έλληνα δικηγόρου της οικογένειάς της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, είχε επιρρίψει από χθες ευθύνες για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες στον σύντροφό της ενώ για τις επαφές της με το Κατάρ έριξε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 15:30 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι για το Qatargate βγήκαν από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

H Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, και άλλο ένα τέταρτο άτομο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομαστεί, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Η Εύα Καιλή και ο σύντροφός της εκπροσωπούνται από διαφορετικούς δικηγόρους.

kaili-dikastirio
Εύα Καϊλή: Πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου - Πληροφορίες ότι δεν παρέστη στο δικαστήριο
Εύα Καϊλή: Πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου - Πληροφορίες ότι δεν παρέστη στο δικαστήριο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...