Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ευλογιά των πιθήκων: Ποιες ομάδες θα εμβολιαστούν - Τι αναφέρει η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Το πλάνο εμβολιασμών για τη διαχείριση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στη σημερινή συνεδρίαση της.

Πληροφορίες αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής Εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις του ECDC, εισηγήθηκε να εμβολιάζονται όσοι αποτελούν στενές επαφές ατόμου που νοσεί με ευλογιά των πιθήκων. 

Στην ομάδα ατόμων υψηλού κινδύνου μετά την έκθεση τους σε μολυσμένο περιλαμβάνονται περιλαμβάνονται και οι υγειονομικοί που θα διαχειριστούν τυχόν περιστατικό.

Ακόμα, στα άτομα που θα εμβολιαστούν περιλαμβάνονται και οι εργαστηριακοί επαγγελματίες Υγείας, που απασχολούνται σε εργαστήρια ανάλυσης των σχετικών δειγμάτων.

Με βάση την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η χώρα μας θα υποβάλλει αίτημα στον κοινό ευρωπαϊκό Οργανισμό ετοιμότητας για προμήθεια εμβολίων έναντι της ευλογιάς ανάλογα με τις εκτιμώμενες ανάγκες.

Η προμήθεια των εμβολίων θα γίνει κεντρικά, όπως έγινε η διαδικασία προμήθειας των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημ...

Φόρτωση άρθρων...