Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ευλογιά των πιθήκων: Στα 82 συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα

Τα τελευταία στοιχεία για την ευλογιά των πιθήκων στην Ελλάδα έκανε γνωστά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, δύο νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, ενώ τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί συνολικά στην Ελλάδα ανέρχονται σε 82.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων και οι 82 ασθενείς είναι άνδρες, ηλικίας από 19 έως 61 ετών. Η μέση ηλικία τους είναι τα 37 έτη. 

Οι 23 από αυτούς (ποσοστό 28%) ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου.

Τα δεδομένα αυτά αφορούν το διάστημα έως και τις 6 Οκτωβρίου 2022, αναφέρει ο Οργανισμός. Οι ασθενείς αυτοί έχουν αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η ευλογιά των πιθήκων έχει προκαλέσει πλέον πάνω από 24.000 κρούσματα. Αναλυτικά, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου είχαν καταγραφεί 24.833 κρούσματα, σε 44 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικους

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος έχει καταγγελθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος έντεκα παιδιών, στη Νίσυρο. Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Α...

Πάτρα: Συνελήφθησαν 25 άτομα για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε αστικά λεωφορεία

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα, έπειτα από τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης. Ομάδα νεαρών βγήκε έξω από...

Φόρτωση άρθρων...