Κυριακή
14 Αυγούστου 2022

Ευλογιά των πιθήκων: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ελλάδα

Τα τρία έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων που ανιχνεύτηκαν στην Ελλάδα μέχρι και την Πέμπτη 23 Ιουνίου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Διευκρίνισε επίσης πως «δημοσιεύματα σχετικά με κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε νησί των Κυκλάδων δεν ευσταθούν».

Την περασμένη εβδομάδα, η επιδημιολογική έκθεση των υγειονομικών αρχών έκανε λόγο για δύο περιστατικά. Στο σύνολο τους, τα κρούσματα χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα». Αναλυτικότερα, η εβδομαδιαία ανακοίνωση του Οργανισμού για τα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, αναφέρει τα εξής: «Στην χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, 23/06/22, τρία εισαγόμενα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox).

Επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος ενός επιπλέον ασθενούς με ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού, για τον οποίο ο αρχικός έλεγχος δείγματος για είδη non-variola orthopox ιών (στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων) ήταν θετικός. Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιτήδειοι έκλεβαν τουρίστες στους Στύλους του Ολυμπίου Διός - Τους συνέλαβαν επ' αυτοφώρω

Στα χέρια αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που περιπολούσαν στους αρχαιολογικούς χώρους στο πλαίσιο ειδικής δράσης για ...