Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

ΕΥΠ και Τμήμα Αντιμετώπισης Πυρκαγιών στις έρευνες για τους εμπρησμούς

Ελλάδα

Για τη μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες που συνεχίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέρη της χώρας μας που καίγονται μίλησε το πρωί της Παρασκευής (25/8) ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. «Δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο στην Πάρνηθα» είπε ενώ τόνισε πως αναζητούνται δύο άτομα ως ύποπτα για εμπρησμό στην Εύβοια. Όπως δε τόνισε το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στη Δαδιά όπου η φωτιά μαίνεται ακόμη δυνατή.

Αναφερόμενος στην Πάρνηθα ο Γιάννης Αρτοποιός σημείωσε πως η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τα υφιστάμενα «καντηλάκια». Ενεργό είναι και το μέτωπο στη Βοιωτία, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Καίει πάντως σε δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ δεν απειλούνται οικισμοί. Αντίθετα, στη Δαδιά και στον Έβρο γενικότερα είναι το πιο ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς.

Μια εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη, Δαδιά, Εύβοια, Βοιωτία, Ασπρόπυργο, Φυλή και Πάρνηθα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» δήλωσε ότι τα πολλαπλά μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στη χώρα προβληματίζουν τις αρχές που πλέον κάνουν λόγο για κακόβουλες ενέργειες.

«Θα καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει παρέμβαση σε αυτά τα μέτωπα» δήλωσε ο κ. Αρτοποιός αναφέροντας ότι στις έρευνες που διεξάγονται για τους εμπρησμούς εμπλέκονται πλέον η ΕΥΠ και Τμήμα Αντιμετώπισης Πυρκαγιών.

«Αναζητούμε δύο άτομα στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό»

Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής αναζητούνται δύο άτομα στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό. «Στη Θήβα, είχαμε 4 και 5 πυρκαγιές εν εξελίξει. Η Βοιωτία είχε περικυκλωθεί κάποια στιγμή από παντού. Αυτή την στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη ενώ καλύτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτά τα διαφορετικά συμβάντα, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνουν πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους» επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η διαχείρισή τους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει συλλεγεί υλικό και μαρτυρίες για εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα από την Αττική προς την περιφέρεια. Τα πλοία από...

Φόρτωση άρθρων...