Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Εύβοια: Ανεμβολίαστος ιερέας, πατέρας πέντε παιδιών, κατέληξε από κορωνοϊό (Video)

«Θερίζει» καθημερινά ο κορωνοϊός τους ανεμβολίαστους πολίτες, χωρίς καμία διάκριση στις ηλικίες. Σε πολλές περιπτώσεις εκτυλίσσονται πραγματικές οικογενειακές τραγωδίες.

Τον Δεκαπενταύγουστο ευλόγησε τους Ρουμάνους, Πολωνούς και Έλληνες πυροσβέστες που έσπευσαν στην Εύβοια για να βοηθήσουν στις καταστροφικές πυρκαγιές. Τότε μιλούσε στο MEGA για το θαύμα που έσωσε τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο από τη φωτιά.

«Πήραμε την εικόνα του Αγίου, ήμασταν γύρω στα 30 άτομα και κάναμε μια συγκινητική λιτανεία», έλεγε στις 15 Αυγούστου ο ιερέας.

Αγαπητός σε όλη την Εύβοια και κυρίως στο Προκόπι όπου ήταν το προσκύνημά του, ο 42χρονος ιερέας, πατέρας πέντε παιδιών, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. 

Ο ιερέας, που δεν είχε εμβολιαστεί, νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και κατέληξε το πρωί της Τετάρτης.

Αδέλφια «έφυγαν» με διαφορά λίγων ωρών

Με διαφορά λίγων ωρών, χτυπημένοι από τον κορωνοϊό έφυγαν από τη ζωή δύο αδέλφια, ένας 64χρονος συνταξιούχος και ένας 55χρονος υδραυλικός, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί και ζούσαν στο ίδιο σπίτι στην Πάτρα.

«Η ενδοοικογενειακή διασπορά είναι μεγάλο θέμα. Πρόληψη για όλα είναι ο εμβολιασμός, καθώς δυστυχώς, κάθε μέρα χάνονται συμπολίτες μας που είναι συγγενικά πρόσωπα», υπογράμμισε η λοιμωξιολόγος Καρολίνα Ακινόσογλου.

Οι δύο αυτοί θάνατοι συγκλόνισαν την κοινωνία της Πάτρας, ενώ ο μικρότερος αδελφός είχε έναν γιο 22 ετών.

Μια ακόμη οικογενειακή τραγωδία επισφραγίστηκε στην Κατερίνη. Ένας 36χρονος εμβολιασμένος με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό πριν προλάβει να πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση.

Νόσησε και εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης στις 26 Οκτωβρίου, όπου δυστυχώς η υγεία του επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Πάλεψε 40 ημέρες για τη ζωή του, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Στις 3 Νοεμβρίου είχε καταλήξει και ο πατέρας του, επίσης χτυπημένος από τον κορωνοϊό, ενώ διασωληνωμένη νοσηλεύεται και η μητέρα του.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικους

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος έχει καταγγελθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος έντεκα παιδιών, στη Νίσυρο. Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Α...

Φόρτωση άρθρων...