Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Εύβοια: Σεισμός στα Νέα Στύρα – «Έτρεμε η γη κάτω από τα πόδια μου», είπε η πρόεδρος των Μεσοχωρίων (Photos)

Ελλάδα

Σεισμός ταρακούνησε την Εύβοια το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε ένταση 4,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 7 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά των Νέων Στύρων.

Η πρόεδρος των Μεσοχωρίων, Μαρία Ρούπα, μίλησε αποκλειστικά στο eviaonline αναφέροντάς μας πως την ώρα του σεισμού βρισκόταν στον δρόμο και περπατούσε, όταν πρώτα άκουσε μια δυνατή βουή και δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε η σεισμική δόνηση. 

«Έτρεμε η γη κάτω από τα πόδια μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ μας δήλωσε πως οι κάτοικοι είναι ταραγμένοι, καθώς έρχεται η νύχτα και δεν ξέρουν πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο.

Εύβοια: Σεισμός στα Νέα Στύρα

Ο δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος τόνισε στο eviaonline «ότι ήταν δυνατός σεισμός, ακούσαμε δυνατή βουή. Αναμένω αναφορά από τους συνεργάτες μου και σπεύδω και ο ίδιος για αυτοψία της κατάστασης».

Εύβοια: Σεισμός στα Νέα Στύρα

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κάνει λόγο για δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.

Στην ίδια περιοχή, 15 περίπου λεπτά αργότερα, σημειώθηκε σεισμός 2,1  Ρίχτερ. 

Λίγα λεπτά πριν από τη δόνηση που έγινε αισθητή και στην Αττική, καταγράφηκαν μικρότερης κλίμακας σεισμοί, μεγέθους 1,9 και 1,5 Ρίχτερ.

ΠΗΓΗ: eviaonline.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα, μέσα από ένα βί...

Πειραιάς: Περιπέτεια για 71χρονη στο λιμάνι - Έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθεια να πιάσει τη βαλίτσα της

Στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε-5 στο λιμάνι του Πειραιά έπεσε μια 71χρονη. Η γυναίκα περισυνελέγη σώα και καλά στην υγεία της από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το ...

Φόρτωση άρθρων...