Σεισμός ταρακούνησε την Εύβοια το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε ένταση 4,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 7 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά των Νέων Στύρων.

Η πρόεδρος των Μεσοχωρίων, Μαρία Ρούπα, μίλησε αποκλειστικά στο eviaonline αναφέροντάς μας πως την ώρα του σεισμού βρισκόταν στον δρόμο και περπατούσε, όταν πρώτα άκουσε μια δυνατή βουή και δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε η σεισμική δόνηση. 

«Έτρεμε η γη κάτω από τα πόδια μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ μας δήλωσε πως οι κάτοικοι είναι ταραγμένοι, καθώς έρχεται η νύχτα και δεν ξέρουν πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο.

Ο δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος τόνισε στο eviaonline «ότι ήταν δυνατός σεισμός, ακούσαμε δυνατή βουή. Αναμένω αναφορά από τους συνεργάτες μου και σπεύδω και ο ίδιος για αυτοψία της κατάστασης».

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κάνει λόγο για δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.

Στην ίδια περιοχή, 15 περίπου λεπτά αργότερα, σημειώθηκε σεισμός 2,1  Ρίχτερ. 

Λίγα λεπτά πριν από τη δόνηση που έγινε αισθητή και στην Αττική, καταγράφηκαν μικρότερης κλίμακας σεισμοί, μεγέθους 1,9 και 1,5 Ρίχτερ.

ΠΗΓΗ: eviaonline.gr