Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Απίστευτες εικόνες στον Άλιμο: Φάλαινα βγήκε στα ρηχά (Photos)

Ελλάδα

Μία μικρή φάλαινα αντίκρισαν οι κάτοικοι του Αλίμου. Πιθανότατα πρόκειται για φάλαινα Ζιφιός που έχασε τον προσανατολισμό της και φαίνεται είναι είναι αρκετά τραυματισμένη.

Η φάλαινα εντοπίστηκε χθες στη Βουλιαγμένη όπου είχε βγει στα ρηχά, ωστόσο, είχαν καταφέρει να την βάλουν και πάλι μέσα ούτως ώστε να απεγκλωβιστεί. Όμως, Σήμερα βγήκε και πάλι στα ρηχά. 

Στην περιοχή βρίσκονται δύτες και κτηνίατρος προκειμένου να περιθάλψουν τη μικρή φάλαινα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρ. Κουτσούμπας, αυτά τα κοιτώδη ζώα προσκρούουν πάνω σε προπέλες πλοίων. Ο καθηγητής ανέφερε ότι απ' ότι φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά και συνήθως αυτές οι περιπτώσεις δεν έχουν καλή κατάληξη. 

Ακόμα, Δρ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι το ζώο δεν είναι καθόλου επικίνδυνο και είναι ένα από τα προστατευόμενα είδη. 

Η Ευγενία Σκούντζου, κτηνίατρος και μέλος του «Αρίωνα», δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια αιμοληψίας από το κήτος καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν οι ειδικοί γιατί αποπροσανατολίστηκε και εάν εκτός από τα τραύματά του έχει ενδεχομένως και κάτι άλλο.

 Φάλαινα στον Άλιμο
 Φάλαινα στον Άλιμο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αττική Οδός: Κλείνουν οι έξοδοι Κάντζα και Κατεχάκη μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αττική Οδό από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Ειδικότερα: Κλειστή θα παραμείνει από τις 22:0...

Μάτι: Πώς τα 111 χρόνια φυλάκισης έγιναν 5 εξαγοράσιμα – Ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οι καταδικασθέντες

Το δικαστήριο κατέληξε σε απόφαση και καταδίκασε έξι άτομα σε ποινές φυλάκισης. Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των νεκρών, και όχι μόνο, καθώς οι καταδι...

Φόρτωση άρθρων...