Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Φιλανθρωπική συναυλία με μείζονα έργα σε ελάσσονα τρόπο

Από την ΚΟΑ με μαέστρο τον Κρίστοφ Έσενμπαχ για την στήριξη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Φιλανθρωπική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με διευθυντή ορχήστρας τον Κρίστοφ Έσενμπαχ την Παρασκευή 20 Μάϊου στις 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής, αίθουσα  Χρήστου Λαμπράκη για την στήριξη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». 

Μετά από την πανηγυρική συναυλία του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις αρχές του 2020, ο Κρίστοφ Έσενμπαχ, επιστρέφει στο πόντιουμ της Ορχήστρας με δυο έργα που αποπνέουν ρομαντισμό και εκφραστικότητα. Αυτή τη φορά, ο μαέστρος και πιανίστας διευθύνει μια δημιουργία του Μότσαρτ που προηγείται της εποχής της.
Σολίστ, η πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα. 

Στη συνέχεια, το Κουαρτέτο με πιάνο αρ.1 σε σολ ελάσσονα του Γιοχάνες Μπραμς, όπως το ενορχήστρωσε ο επίγονός του, Άρνολντ Σένμπεργκ, ολοκληρώνει τη συναυλία με τον ενθουσιασμό που της αρμόζει. Ο Σένμπεργκ, με αγάπη και βαθιά γνώση για τον Μπραμς, δημιούργησε μια σύγχρονη ενορχήστρωση που τονίζει τις αρετές του έργου οδηγώντας σε ένα θριαμβευτικό φινάλε. 

Όπως δήλωσε ο Κρίστοφ Έσενμπαχ: «Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη συγκεκριμένη συναυλία είναι το γεγονός πως πρόκειται για φιλανθρωπική δράση που γίνεται για παιδιά που είναι ορφανά και παιδιά που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Αισθάνομαι τέλεια που επιστρέφω στο πόντιουμ αυτής της υπέροχης ορχήστρας.»

 

Όλοι οι συντελεστές της συναυλίας συμμετέχουν αφιλοκερδώς και τα έσοδα από την συναυλία θα διατεθούν για την στήριξη της προσπάθειας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» να δημιουργήσει έναν ξενώνα φιλοξενίας στο κέντρο της Αθήνας για τα παιδιά και τις μητέρες τους, πρόσφυγες από την Ουκρανία.

 

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

 

Το πρόγραμμα με μια ματιά:

  • ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756–1791), Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.20 σε ρε ελάσσονα, Κ.466
  • ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΜΠΡΑΜΣ (1833–1897), Κουαρτέτο με πιάνο αρ.1 σε σολ ελάσσονα, έργο 25, σε ενορχήστρωση του Άρνολντ Σένμπεργκ (1874-1951)

 

μαζι για το παιδι

 

ΣΟΛΙΣΤ
Νεφέλη Μούσουρα, πιάνο

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Κρίστοφ Έσενμπαχ

Ώρα: 19:30
Δωρεάν εισαγωγική ομιλία του Χαράλαμπου Γωγιού για τους κατόχους εισιτηρίων

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές: 45€, 35€, 25€, 20€ και 15€ (εκπτωτικό)

Online αγορά ΕΔΩ
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόρινθος: Σορός ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου

Πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας ανασύρθηκε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το πρωί η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το...

Φόρτωση άρθρων...