Τρίτη
16 Ιουλίου 2024

Φιλιππίδης: «Δεν θα με βγάλετε από την καρδιά του κόσμου, εγώ δεν είμαι μυστήριος σαν τον Μπέζο»

Ελλάδα

Με αρκετά ξεσπάσματα και έντονα φορτισμένες στιγμές συνέχισε την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. «Ποιος τα λέει αυτά; Ο Τσαρούχας; Ο Μπιμπίλας; Ο Μπουρδούμης; Ένας δεν ήρθε μόνος του να μου πει τίποτα! Η Τζένη Διαγούπη που ερχόταν στο γύρισμα και μου έτριβε τα πόδια; Ξαφνικά ανακάλυψε κι αυτή ότι είμαι βιαστής; Θέλουν να ξεχάσουμε το παρελθόν τους! Εμένα θέλουν να με βγάλουν από το θέατρο. Με έβγαλαν. Δε λέω ότι δε μου στοιχίζει. Με στεναχωρεί. Από την μνήμη και την καρδιά όλου του κόσμου δε θα με βγάλουν ποτέ! Ότι κι αν γίνει! Ότι κι αν βγάλετε! Εγώ είμαι αγαπητός! Δεν είναι σαν το Μπέζο! Μυστήριος. Με αγαπούν!».

Σε σημείο της απολογίας του έκλαψε και είπε προς τους δικαστές: «Έχω πολλά μέσα στην ψυχή μου δυο χρόνια. Δεν αντέχω άλλο, θέλω να πάω σπίτι μου. Είναι δυνατό 60 χρόνων άνθρωπος να λέω τέτοια πράγματα; Δεν είμαι βιαστής. Κάντε ότι θέλετε». Ο κατηγορούμενος απάντησε και στο γιατί έστειλε εξώδικο στα κανάλια πριν κληθεί από εισαγγελέα, αποδίδοντας το σε τηλεφώνημα του Γιώργου Λιάγκα. «Με πήρε ο Λιάγκας και μου λέει λένε για σένα, πρέπει να κανείς κάτι».

Ξεσπώντας ξανά για τις καταγγελίες που του προσάπτουν αλλά και για το γεγονός πως του ζητούνται αποδείξεις για μια καταγγελία προ 15 ετών, ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφέρθηκε στη δεύτερη καταγγέλλουσα και καταφέρθηκε εναντίον όσων των κατηγορούν.

«Ο κ. Βαγγόπουλος ήθελε να φέρω αποδείξεις! Που να τις βρω! Και παρόλα αυτά ήρθαν αποδείξεις. Για την πρώτη καταγγέλουσα ήρθαν οι ηθοποιοί που ήθελαν και δεν είπαν τίποτα. Πόσο εύκολα με κατηγορούν για βιαστή; Υπερασπίζομαι τη χαμένη μου ζωή που κρέμεται από μια κλωστή. Απλώς να συνεχίσω να αναπνέω. Δεν πρόκειται να δουλέψω ξανά σε αυτή τη δουλειά. Όχι επειδή δε μπορώ. Επειδή ούτε στα μάτια δεν μπορούν να με κοιτάξουν! Εγώ δεν τους θέλω. Ντροπή τους!!!Ήρθαν 3 εθελόντριες και δεν έβγαινε. Δε γινόταν να κάνουν πίσω. Προσπαθώ να μπω στη σκέψη τους και νομίζω ότι τα καταφέρνω».

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του και περιέγραψε ότι η συνθήκη της φυλακής είναι ωραία να τη βλέπει κάποιος στις ταινίες, αλλά όχι στην πραγματική ζωή.

«Στη φυλακή όταν μπαίνεις σου λένε βήξε. Σου λένε βάλε τα χέρια στον πισινό σου, όχι με αυτό τα λόγια, άνοιξε τα και βήξε. Μου είπαν να ζητήσω συγγνώμη. Θα ζητήσω. Από τη μάνα μου και τον πατέρα μου, από τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Τέλος. Ζητάω συγγνώμη κι αν πλήγωσα κάποιον ζητάω συγγνώμη, αλλά τέτοια πράγματα δεν έχω κάνει».

Έπειτα από δυο ώρες απολογίας ο Πέτρος Φιλιππίδης ξεκίνησε την αναφορά του για την δεύτερη περίπτωση που του καταλογίζεται και αφορά σε περίπτωση απόπειρας βιασμού το 2010. «Ήρθε ένα βιογραφικό, όχι πλούσιο, αλλά ήταν λογικό. Ήταν απόφοιτος του θεάτρου τέχνης. Ο κ. Λαμπρόπουλος μου έστελνε βιογραφικά να τα έχω υπόψη μου. Μετά από 1-2 μέρες την πήρα τηλέφωνο και της είπα να έρθει στο θέατρο να δει την παράσταση, να γνωριστούμε από κοντά. Νομίζω όταν ήρθε στο θέατρο της είπα ότι υπήρχε πιθανότητα αντικατάστασης. Όντως της έστειλα μήνυμα πριν την παράσταση να δω αν είχε έρθει. Στο διάλειμμα δε θυμάμαι αν της είχα στείλει. Ήρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε. Κάθισε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα όπως κάνω πάντα όταν γνωρίζω ηθοποιούς. Της είπα για την πιθανή αντικατάσταση, μου είπε την ενδιέφερε. Χάρηκε παρά πολύ» περιέγραψε ο Πέτρος Φιλιππίδης και συμπλήρωσε: «Όταν ήρθε να παρακολουθήσει δεύτερη φορά. Υπήρχε έντονο φλερτ. Αγγίγματα, χαμόγελα και βλέμματα».

Για την επίμαχη ημέρα

«Αυτό που έγινε ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο. Ότι έγινε έγινε επειδή το θέλαμε και οι δυο. Μια μέρα τη συνάντησα τυχαία στην οδό Σταδίου. Της είπα να έρθει πιο νωρίς την Κυριακή από το θέατρο να μιλήσουμε. Ήταν 12.30-13.00. Στο θέατρο ήταν πάντα ο ταμίας. Είχε ζήτηση η παράσταση και το ταμείο λειτουργούσε κανονικά με βάρδιες. Είχαμε συμφωνήσει να έρθει από την πλαϊνή πόρτα. Ότι έγινε έγινε με τη θέληση και των δυο. Δεν πιέστηκε κανείς. Μετά ήρθε η συζήτηση για την παράσταση. Υπήρχε θέμα με μια ηθοποιό της παράστασης που είχε θέμα με τον πατέρα της. Μετά με ενημέρωσε ότι μπορεί να συνεχίσει. Αυτό είπα εκείνη την ημέρα στη δεύτερη καταγγέλλουσα. Δεν της εμφάνισα ποτέ σίγουρη την αντικατάσταση. Της είχα πει αν θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση και αν χρειαστεί να γίνει η αντικατάσταση να την κάνει εκείνη» είπε ο κατηγορούμενος.

«Δεν της άρεσε. Ήταν έντονη. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί στην οικογένεια της και σε φίλους. Εκεί της υπενθύμισα ότι δεν ήταν σίγουρο. Της άνοιξα, έφυγε και της έστειλα ένα μήνυμα συμφιλίωσης για να υπάρχει κάτι μεταξύ μας. Της είπα και για το Λάκη το Γλυκούλη. Να προτείνω μπορώ, να επιβάλλω δε μπορώ. Ήμουν ένας σοβαρός επαγγελματίας. Στην τηλεόραση μπορούσα να προτείνω. Στο θέατρο είναι αλλιώς. Μετράει περισσότερο ο λόγος σου, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Για κάποιες μέρες μέρα τηλεφωνούσα. Στην αρχή δεν υπήρχε απάντηση. Δε σήκωνε το τηλέφωνο. Κάποια στιγμή απάντησα και προσπάθησα να επαναφέρω την προηγούμενη σχέση μας. Τα τηλεφωνήματα έγιναν πιο χαλαρά, μετά από δυο εβδομάδες ίσως και λιγότερο διεκόπη η επικοινωνία μας» συνέχισε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Σχετικά με το κίνητρο της καταγγελίας, ο κατηγορούμενος σημείωσε ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα είπε αρκετά ψέματα. «Σε μένα είπε ότι είναι ανιψιά του δικηγόρου του Δημοσθένη Βαρδινογιάννη. Κι εγώ θα έκανα τέτοιο πράγμα. Το θέμα δεν είναι ότι σε σταματάει κάποιος σε κάτι. Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ. Ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι. Ακόμα κι αν παρεξηγούσα τη διάθεση μιας γυναίκας θα σταματούσα εγώ, δεν υπήρχε περίπτωση. Έχει ακουστεί ότι δε σέβομαι το όχι. Πως θα αποδείξω ότι αυτό που λένε ότι έγινε πριν 15 χρόνια δεν έχει συμβεί; Μόνο βλέποντας το χαρακτήρα μου. Πρέπει να βρω έναν τρόπο ότι ο άνθρωπος που έχετε επί 10 μήνες απέναντι σας δεν είναι αυτός που περιγράφουν».

Αναφερόμενος στην προφυλάκιση του και στον ένα χρόνο φυλακή που έχει κάνει, ο Πέτρος Φιλιππίδης ανέφερε: «Ξέρετε τι πέρασα εκεί μέσα; Δεν ήξερα αν θα ξυπνήσω το άλλο πρωί. Όχι επειδή θα σου κάνουν κάτι οι κρατούμενοι απαραίτητα, εμένα μου φέρθηκαν άψογα. Ένας κρατούμενος που έχει φάει 30 χρόνια φυλακή μου είπε «εγώ που έχω κάνει όσα έχω κάνει, έχω βρει μια δικαιολογία μέσα μου. Εσύ που είσαι αθώος κάθε σου μέρα μετράει για δέκα».

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και σε ηθοποιό φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία γνώριζε για την απόπειρα βιασμού και συνεργάστηκε με τον μαζί του. «Εγώ αν είχε κάνει κάποιος αυτό το πράγμα σε φίλη μου δε θα συνεργαζόμουν! Και θα το κατήγγειλα. Η συγκεκριμένη ηθοποιός είναι ενεργή, ασχολείται με δικαιώματα, είναι ενεργή πολιτικά. Και δεν της είπε να με καταγγείλει!» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης και συμπλήρωσε: «Όσοι με κατηγορούν ξέρουν ότι δεν είμαι βιαστής! Αυτό με σκοτώνει. Θέλουν να με πλακώσουν; Να μου πουν ότι έχουν να μου πουν; Αλλά όχι αυτό! Ότι είμαι βιαστής!»

Για τη Λένα Δροσάκη

«Τι να κάνει ο κ. Μπουρδούμης; Να πιστέψει τη γυναίκα του. Είχα τόσες γυναίκες υποτίθεται και ήξερα το πρόγραμμα και κυνηγούσα άλλες τόσες που δε με αφορούσαν! Ξέρω για όλες αυτές τις γυναίκες ποτέ πηγαίνουν στις εξετάσεις, ποτέ έχουν τα προγράμματα τους; Είναι απίθανα όλα αυτά! Δε φαντάζεστε πόσο απίθανα είναι όλα αυτά!» ανέφερε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Για την Εβελίνα Παπούλια

«Ήρθε και με είπε αληταρά η Εβελίνα Παπούλια! Έμεινε έγκυος η Μπέσυ Μάλφα και την αντικαταστήσαμε με την κυρία Παπούλια. Της έλεγα θα μου κανείς ένα νόημα και θα σταματάμε την παράσταση. Της έφερε ντιβάνι να ξαπλώνει στο ενδιάμεσο. Αυτός είναι ο άνθρωπος που κακοποιεί τις γυναίκες!» σχολίασε ο ηθοποιός.

Για την τρίτη καταγγέλλουσα

Για την τρίτη καταγγέλλουσα μίλησε στον Πέτρο Φιλιππίδη τρίτο πρόσωπο, ενώ μίλησαν και μέσω Instagram. «Βρεθήκαμε σε καφέ στο Ψυχικό. Εγώ ήμουν με το Mercedes. Δεν αμφισβητώ την ημερομηνία, δε θυμάμαι. Είναι πολύ ευχάριστη συνάντηση. Η καταγγέλλουσα με περιγράφει σε δυο διαφορετικές περιστάσεις με διαφορετικούς τρόπους. Η μια είναι ότι μπαίνω με έπαρση και εγωισμό και στην άλλη ότι μπήκα με αγωνία και άγχος και ιδρωμένος και κάπως έτσι. Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι ήταν μια πολύ συμπαθητική συνάδελφος. Μου έδειξε επαγγελματικές φωτογραφίες -μεταξύ άλλων και γυμνές- στο ινσταγκραμ. Φύγαμε και της λέω έχει μεταφορικό μέσο; Όταν είπε όχι της πρότεινα να την πάω εγώ. Της λέω που μένεις, μου λέει Αμπελοκήπους. Με πιάνει στο πόδι, κοιταζόμαστε, καταλαβαίνουμε και οι δυο. Ότι έγινε το θέλαμε και οι δυο. Κανείς δεν πίεσε τον άλλο, κανείς δε δυσαρεστήθηκε. Τελειώνει ότι γίνεται και της λέω να σε πάρω σπίτι; Μου λέει όχι θα πάρω ταξί. Είχε ταξί στην απέναντι πλευρά. Μετά ανακάλυψαν οι δικηγόροι το οικόπεδο! Στο σπίτι μου δίπλα, εκεί που έβγαινε και έπαιζε ο γιος μου!».

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου η πρόεδρος του δικαστηρίου υπέβαλλε στον Πέτρo Φιλιππίδη ερωτήσεις.

Πρόεδρος: Θέλω να γίνετε λίγος ποιο συγκεκριμένος. Ποιος το έχει οργανώσει όλο αυτό εναντίον σας όπως λέτε; Ποιο ήταν το κίνητρο της κάθε μιας καταγγέλλουσας;

Φιλιππίδης: Δεν έδωσα δουλειά σε καμία.

Πρόεδρος: Και άλλοι δεν τους έδωσαν….

Π. Φιλιππίδης: Ναι, αλλά δεν είχαν δημιουργήσει τη σχέση που είχα δημιουργήσει εγώ μαζί τους…

Πρόεδρος: Άρα ήταν και τα προσωπικά θέματα λέτε;

Π. Φιλιππίδης: Ναι. Από πού προκύπτει το στημένο δηλαδή; Δεν το είδα με τα μάτια μου αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι έγινε από όλα αυτά που έχω δει μέχρι τώρα. Δεν πήραν τη δουλειά. Η πρώτη γιατί έρχονταν και ξαναέρχονταν; Καμία δε μίλησε για βιασμό, ήθελαν να με εξοντώσουν επαγγελματικά.

Ερωτήσεις δέχτηκε και από την εισαγγελέα της έδρας που ζήτησε από τον κατηγορούμενο να εξηγήσει τι εννοεί ακριβώς όταν αναφέρεται σε οργανωμένο σχέδιο. «Γνωρίζονταν οι Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου. Μετά τηλεφωνήθηκαν όλοι μεταξύ τους. Όλος ο χώρος. Ήθελαν να πετάξουν από το χώρο όσους θεωρούσαν ξεπερασμένους. Ήθελαν να διώξουν όσους είχαν εξουσία, αυτό με την εξουσία βέβαια πρέπει να συζητηθεί. Έπρεπε αυτό να γίνει με γνωστούς ανθρώπους. Θα γινόταν με αγνώστους; Οι πρώτες κατηγορίες δεν έχουν σχέση με αυτές. Είναι πιο ελκυστικό να κατηγορείς για κακουργήματα. Για παράδειγμα η κυρία Παπαχαραλάμπους έχει συμμετάσχει στην ίδια ταινία με την τρίτη καταγγέλλουσα. Ξέρετε οι άνθρωποι βρίσκονται μεταξύ τους» ανέφερε.

Εισαγγελέας: Η δεύτερη καταγγέλλουσα πως ήξερε τις άλλες;

Φιλιππίδης: Εξετάστε το παρελθόν της. Εγώ δεν μπορώ να πω. Αν θέλετε μια δίκαιη δίκη ψάξτε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Ψάξτε. Είναι εθελόντριες. Δεν έχουν συμβεί αυτά που ισχυρίζονται.

Εισαγγελέας: Επελέγησαν τυχαία;

Φιλιππίδης: Όχι. Δεν γνωρίζετε το σύστημα. Έχει έρθει άνθρωπος στο σπίτι μου και μου έχει μιλήσει για μια από τις καταγγέλλουσες και μου έχει πει ότι είχαν σχέση μαζί τους.

Εισαγγελέας: Λέτε ότι έπρεπε να φύγουν οι παλιοί. Δεν είστε 85 χρόνων.

Φιλιππίδης: Θα είχα φύγει μόνος μου. Παλαιοί για το δικό τους το μυαλό.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ολοκλήρωσε την απολογία του διαβάζοντας ένα κείμενο του Χρήστου Χωμενίδη σχετικά με το τι είναι ένας καλλιτέχνης. Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η εισαγγελέας της έδρας θα διατυπώσει την πρόταση της σχετικά με την ενοχή ή μη του κατηγορουμένου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καύσωνας: Σε ισχύ μέτρα προστασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους – Επιστρέφει η τηλεργασία

Μέτρα προστασίας της υγείας των δημοσίων υπαλλήλων ενεργοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών λόγω του επερχόμενου κύματος καύσωνα. Για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ε...

Φόρτωση άρθρων...