Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Φλώρινα: Χάκερ εξαργύρωσε προπληρωμένες κάρτες αξίας 700 ευρώ

Ελλάδα

Νόμιζαν ότι εξυπηρετούσαν ένα φιλικό τους πρόσωπο δύο γυναίκες ηλικίας 47 και 59 χρόνων από περιοχή της Φλώρινας και πείστηκαν να αγοράσουν προπληρωμένες κάρτες συνολικής αξίας 700 ευρώ και να του στείλουν τους κωδικούς. Όμως, αυτός που τις εξαργύρωσε ήταν ένας χάκερ.

Η απάτη είχε γίνει στις 28 Νοεμβρίου του 2023 και, όταν οι δυο γυναίκες επικοινώνησαν με τον φίλο τους, αντιλήφθηκαν ότι κάποιος είχε αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στο προφίλ του λογαριασμού που διατηρεί εκείνος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οπότε υπέβαλαν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα του Αμυνταίου.

Πέντε μήνες μετά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 34χρονου Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων που διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στη Θεσσαλονίκη – Έκρυβαν εικόνες Αγίων, ιερά αντικείμενα και αρχαία νομίσματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων, ενός 61χρονου, της 55χρονης συζύγου του και μίας 83χρονης γυναίκας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθ...

Μενίδι: Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την 40χρονη πρώην σύζυγό του λίγο πριν τη σκοτώσει

Ο 50χρονος είχε στήσει καρτέρι στο θύμα του, γνωρίζοντας ότι θα περνούσε από εκεί στις 5:30 το πρωί - Νωρίτερα, άλλο βίντεο τον δείχνει να πετάει τη σακούλα με τις μπύρες που είχε ...

Φόρτωση άρθρων...