Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες στη Φολέγανδρο - Ένας νεκρός

Ελλάδα

Ένας άντρας έχασε τη ζωή του έπειτα από ναυάγιο πλαστικού σκάφους με μετανάστες που έγινε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Φολεγάνδρου.

Νωρίτερα σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 12 μετανάστες καλά στην υγεία τους να επιβαίνουν σε μικρή βοηθητική λέμβο. Όλοι τους περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο πλαστικό σκάφος που επέβαιναν τουλάχιστον 32 άτομα, παρουσίασε μηχανική βλάβη εισροή υδάτων και βυθίστηκε. Μόνο δύο εκ των δώδεκα διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δεν φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό. Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών επικρατούν βόρειοι άνεμοι εντάσεως τεσσάρων μποφόρ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται από ένα πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και τρία πλωτά, πέντε παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας, αεροσκάφος C-130.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες παραλίες» της Ελλάδας - Μπαίνουν σε καθεστώς απόλυτης προστασίας

Υπογράφηκε σήμερα (19.4.2024) από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οπ...

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Έξι περιοχές στο επίκεντρο

Σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων αναβαθμίζεται το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη (18.0424), με το νέο «κύμα» κακοκαιρίας να καταφτάνει με ισχυρ...

Φόρτωση άρθρων...