Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Ποιοι κρίθηκαν ένοχοι και ποιοι αθώοι

Ελλάδα

Την αθώωση της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και άλλων δώδεκα κατηγορούμενων για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017 με 25 νεκρούς, αποφάσισε το Τριμελες Πλημελειοδικείο Αθηνών.

Αντίθετα, το Πλημελειοδικείο Αθηνών κατά πλειοψηφία έκρινε ενόχους άλλους οκτώ κατηγορούμενους.

Αυτή την ώρα η διαδικασία συνεχίζεται και εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο μετά από πολύμηνη διαδικασία αθώωσε ομόφωνα τους δώδεκα κατηγορουμένους για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που τους οδήγησαν στο εδώλιο.

Πρόκειται για υπαλλήλους τον τότε δήμαρχο Μεγάρων, τον τότε δήμαρχο Ελευσίναςυπαλλήλους δασαρχείου, υπαλλήλους πολεοδομίας και υπαλλήλους επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.

Το δικαστήριο κήρυξε τη Ρένα Δούρου ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς ένα επίσης αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Αντίθετα οι δικαστές κατά πλειοψηφία έκριναν ενόχους οκτώ κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων την τότε δήμαρχο Μάνδρας, δύο αντιπεριφερειάρχες, δασάρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων.

Αυτοί οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια. Ωστόσο, κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παραβίασης καθήκοντος.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη