Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Φωτιά σε Ηλεία και Αχαΐα: Μεγάλη μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί (Video)

Ελλάδα

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές.υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Μέχρι στιγμής, αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το πιο ζεστό της χρονιάς, με τις μετεωρολογικές προγνώσεις να μιλούν για υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους μέχρι την Τετάρτη.

Ήδη η Πολιτική Προστασία εξέδωσε εκτίμηση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και για σήμερα. Δύσκολη νύχτα η χθεσινή, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχες σε δύο πύρινα μέτωπα. Πρόκειται για αυτό στις Πόρτες Αχαΐας και στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας.

Σήμερα αναμένεται να είναι μια εξίσου δύσκολη και επικίνδυνη μέρα, όσον αφορά στα καιρικά φαινόμενα τα οποία ευνοούν τις πυρκαγιές.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και στη συνέχεια πέρασε στη γειτονική περιφερειακή ενότητα, και απείλησε τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία.

Μάλιστα, ανησυχητικό ήταν το γεγονός πως οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί και δυσχεραίναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 130 πυροσβέστες με 43 οχήματα, καθώς και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης στη Λευκάδα επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποια καταστήματα είναι κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα - Ποια λειτουργούν

Ανοιχτά είναι σήμερα Δευτέρα του Πάσχα τα ζαχαροπλαστεία, τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι και τα βενζινάδικα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς) ...

Φόρτωση άρθρων...