Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μεγάλη φωτιά στο πλοίο στο Euroferry Olympia με 290 επιβαίνοντες κοντά στην Κέρκυρα: Δύο εγκλωβισμένοι - Δέκα οι αγνοούμενοι (συνεχής ενημέρωση)

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι 290 επιβαίνοντες στο πλοίο Euroferry Olympia στο οποίο ξέσπασε μεγάλη φωτιά κοντά στην Κέρκυρα έξω από τη νήσο Ερεικούσα.

Οι φλόγες τύλιξαν το μεγάλο πλοίο από άκρη σε άκρη και σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά φαίνεται να άρχισε από το γκαράζ, πιθανότατα από φορτηγό-ψυγείο.

Ο πλοίαρχος ζήτησε την εγκατάλειψη του πλοίου, με τους επιβάτες και το πλήρωμα να σπεύδουν στις σωστικές λέμβους και να το εγκαταλείπουν. Αυτή την ώρα γίνεται καταμέτρηση των επιβατών και του πληρώματος που βρίσκονται στις σωστικές λέμβους.

Μιλώντας στο MEGA, επιβάτης του πλοίου υποστήριξε πως βγαίνουν από τη λέμβο κάποιοι επιβάτες και μεταφέρονται σε ιταλικό πλοίο που έσπευσε στο σημείο να τους παραλάβει.

«Μας ξύπνησαν γύρω στις 4:20 π.μ. και η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Με το που ξυπνήσαμε μας έβαλαν μέσα στις βάρκες», τόνισε ο επιβάτης.

Ο αριθμός των 10 αγνοουμένων προκύπτει από την πρώτη πρόχειρη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε πάνω στις σωστικές λέμβους. Συνολικά 290 άτομα, (239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα) βρίσκονταν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό του ομίλου Grimaldi που αναχώρησε από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντεζι. Μεταξύ τους 22 Έλληνες (15 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα)  και οι υπόλοιποι αλλοδαποί.

Το πλοίο καίγεται ολοσχερώς. Στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα και εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι. Το πλοίο μετέφερε 160 φορτηγά. 

Ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες για 10 αγνοούμενους από τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia  τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα. Οπως έγινε γνωστό, δύο άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο φλεγόμενο πλοίο και είναι σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο για να βγουν στο κατάστρωμα και να τους προσεγγίσει Σούπερ Πούμα. Οι δύο εγκλωβισμένοι είναι αλλοδαποί και είναι εγκλωβισμένοι στο γκαράζ.

Ο αριθμός των 10 αγνοουμένων προκύπτει από την πρώτη πρόχειρη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε πάνω στις σωστικές λέμβους. Συνολικά 290 άτομα, (239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα) βρίσκονταν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό. Μεταξύ τους 22 Έλληνες (15 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα) και οι υπόλοιποι αλλοδαποί.

Μεγάλη φωτιά σε πλοίο με 288 επιβαίνοντες κοντά στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, τρεις από τους επιβάτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους. Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου είναι πιθανή και η μεταφορά ενός βρέφους, επίσης για προληπτικούς λόγους.

Νωρίτερα οδηγός φορτηγού είχε εκφράσει την ανησυχία του, καθώς κάποιοι κοιμούνταν στα αυτοκίνητά τους, όταν ξέσπασε η φωτιά. Το θρίλερ αναμένεται να λήξει όταν γίνει η καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στην Κέρκυρα, ενώ αναμένεται και η λίστα με τους επιβαίνοντες από το πρακτορείο.

Ακόμα, ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία, σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής.

 

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο έχουν σπεύσει η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα. Ειδικότερα, στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Φωτιά σε πλοίο με 288 επιβαίνοντες κοντά στην Κέρκυρα

Τι είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας για τη φωτιά στο πλοίο

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι «το ευχάριστο είναι ότι πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ και οι συνθήκες στην περιοχή είναι καλές».

Όπως ανέφερε ο Κώστας Κατσαφάδος, «σύμφωνα με τον καπετάνιο έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του πλοίου από επιβάτες και πλήρωμα».

«Στην περιοχή βρίσκεται σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, πηγαίνει μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από αέρος στην περιοχή βρίσκονται δύο ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος», επεσήμανε ο υφυπουργός.

«Υπάρχει άμεση εγρήγορση, ώστε με πολλά μέσα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να περισυλλέξουμε τους ανθρώπους», τόνισε ο Κώστας Κατσαφάδος.

Η Κέρκυρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επιβάτες, δήλωσε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Η περιφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα και με τη δική της πληροφόρηση όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Κάτοικοι της Κέρκυρας ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις από το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχουν αναφορές για έναν ελαφρά τραυματία, πιθανόν μέλος του πληρώματος. Ο τραυματίας μεταφέρεται ήδη με πλωτό του Λιμενικού στη Κέρκυρα.

Στην Κέρκυρα μεταφέρονται οι επιβαίνοντες

Οι επιβαίνοντες μεταφέρονται στην Κέρκυρα, όπου θα γίνει και η καταμέτρηση. 

Στην Κέρκυρα μεταφέρονται οι επιβαίνοντες
Στην Κέρκυρα μεταφέρονται οι επιβαίνοντες
Στην Κέρκυρα μεταφέρονται οι επιβαίνοντες
Στην Κέρκυρα μεταφέρονται οι επιβαίνοντες

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...