Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Φωτιά στη Ρόδο: Άλογα τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα - Δείτε φωτογραφία

Ελλάδα

Η φωτιά στη Ρόδο μαίνεται και η κατάσταση είναι επικίνδυνη για ανθρώπους και ζώα. Νωρίτερα εκκενώθηκαν ξενοδοχεία σε Ασκληπιείο και Κιοτάρι προς Γεννάδι από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά. Προηγήθηκε η ανακοίνωση για την εκκένωση των χωριών Λάρδος και Πυλώνας και στη συνέχεια της περιοχής Κιοτάρι και της κοινότητας Ασκληπιειού.

Περισσότερα από 2.000 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το Λιμενικό. Οι εικόνες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συγκλονίζουν. Εκτός από πολίτες και τουρίστες, ζώα προσπαθούν να γλιτώσουν από τη μανία της φωτιάς.

Φωτογραφία από περιοχή της Ρόδου, με άλογα, που τρέχουν για να σωθούν, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ αρκετοί είναι οι πολίτες που κάνουν έκκληση να απομακρυνθούν από την πυρκαγιά όσα περισσότερα ζώα γίνεται.

news

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς απηύθυνε έκκληση σε πολίτες να μην αφήνουν πίσω αβοήθητα ζώα. «Πάρτε τα μαζί σας, διαφορετικά τουλάχιστον μην τα εγκαταλείπετε αλυσοδεμένα ή εγκλωβισμένα», αναφέρει, ενώ σε περίπτωση που χρειάζεται άδεια για απεγκλωβισμό όποιος επιθυμεί μπορεί να καλέσει στο 6930071149.

Όσον αφορά το κυνοκομείο Ρόδου βρίσκονται όλοι σε επιφυλακή και υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση. Το ιατρείο του κ. Μαργιε Παναγιώτη στην Κρεμαστή προσφέρεται να βοηθήσει στην περίθαλψη των ζώων που χρειάζονται βοήθεια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα καταστήματα, Βαρβάκειος και σούπερ μάρκετ

Σε ισχύ είναι μέχρι και τις 7 Μαΐου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Με διευρυμένο ωράριο πρόκειται να λειτουρ...

Φόρτωση άρθρων...