Παρασκευή
16 Μαΐου 2025

Φωτιά στη Ρόδο: Οκτώ διακομιδές από το ΕΚΑΒ

Ελλάδα

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με το πύρινο μέτωπο.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα του 112 που καλούσε σε εκκένωση των χωριών Ασκληπιών και Κιοτάρι, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληφορορίες οι πύρινες φλόγες έχουν φτάσει σε ξενοδοχειακές μονάδες στο Κιοτάρι.

Εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι δυνάμεις του Λιμενικού, οι οποίες συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης με πλωτά μέσα και σκάφη, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληφορορίες, το ΕΚΑΒ έχει πραγματοποιήσει 8 διακομιδές, εκ των οποίων πρόκειται για 4 ενήλικες και 2 νεογνά που διακομίστηκαν στο ΚΥ Αρχαγγέλου, καθώς και 2 ενήλικες στο ΚΥ Γενναδίου.

Ακόμη, διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε παραπάνω από 60 περιστατικά στον δρόμο, τα οποία παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Σημειώνεται πως το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και τα όμορα Κέντρα Υγείας στη περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Παπανικολάου» πήρε 26χρονος επιζών της φωτιάς στο Κοτσάνι

Εξιτήριο πήρε μετά από περίπου δύο μήνες ο 26χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης μετά τη φωτιά στο Κοτσάνι της Βόρειας Μακεδονίας, στην οποία είχα...

Φόρτωση άρθρων...