Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Φωτιά στη Ρόδο: Στο 50% οι ακυρώσεις των κρατήσεων στο νησί

Ελλάδα

Τις πληγές της μετράει η Ρόδος μετά τη βιβλική καταστροφή από την φωτιά που μαίνεται στο νησί για 11η ημέρα.

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μίλησε ο πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Τοκούζης για τον τουρισμό και την εικόνα των κρατήσεων στα καταλύματα του νησιού.

«Το μεγαλύτερο κομμάτι του νησιού, όσο ήταν οι πυρκαγιές, γιατί τώρα πια έχει γίνει κατάσβεση και είναι μόνο αναζωπυρώσεις, λειτουργούσε κανονικά», ανέφερε αρχικά.

«Μετά την οικολογική καταστροφή ξεκινάει μία άλλη μεγαλύτερη καταστροφή, οικονομική. Θα έπρεπε να είχαμε προσέξει καταρχάς να μη φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Καθώς στο νησί τις πρώτες τρεις ημέρες δεν έπνεαν καν άνεμοι. Επειδή δεν υπήρχε κάποια επιτροπή διαχείρισης κρίσεων δεν είχε επικοινωνηθεί πως το 95% περίπου του νησιού δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, με αποτέλεσμα, όπως είπε εδώ και λίγες μέρες να έχουν ξεκινήσει οι ακυρώσεις από τους επισκέπτες», εξήγησε ο κ. Τοκούζης.

«Πρόκειται για μεγάλη οικονομική καταστροφή για το νησί, ανά βδομάδα 50% των κρατήσεων ακυρώνονται και έχουμε ακυρώσεις και για τον επόμενο μήνα», συμπλήρωσε.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο κ. Τοκούζης, η φετινή σεζόν δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι επαγγελματίες, καθώς «η πληρότητα στη ρόδο και όχι μόνο ήταν στο 50%. Πριν από 10-15 μέρες ξεκίνησε να γεμίζει το νησί» και στη συνέχεια ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά που ανέτρεψε για άλλη μια φορά την εικόνα στα τουριστικά καταλύματα του νησιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...